Sokolov: Únik chemikálie dočasně uzavřel ulice Tovární a část K. H. Borovského

14.11.2019 17:57

Kvůli úniku menšího množství chemikálie z automobilové cisterny, která tuto látku přepravovala, byla ve čtvrtek 14. listopadu kolem 13 hodiny uzavřena Tovární ulice a část ulice K. H. Borovského ve směru od křižovatky s Tovární k výpadovce ze Sokolova na dálnici D6.

Sokolov: Únik chemikálie dočasně uzavřel ulice Tovární a část K. H. Borovského
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Podle informace Hasičského záchranného sboru není nikdo v bezprostředním ohrožení, ze znečištěné komunikace je ale třeba chemickou látku odstranit. Trvat to patrně bude delší dobu, poté bude provoz opět obnoven.

Po kamionu, z něhož chemikálie unikala, začala okamžitě pátrat Policie ČR. Podle mluvčího krajských hasičů Martina Kasala znají policisté typ automobilu i jeho registrační značku, takže by neměl být problém s jeho dohledáním. Což už se možná stalo. „Nebezpečí z této chemikálie by hrozilo pouze při bezprostředním nadýchání. Nesmí se ale dostat do vodního toku ani do kanalizace. Proto hasiči celou znečištěnou trasu důkladně uklidí s pomocí sorbentů. To ale nějaký čas potrvá,“ uvedl mluvčí hasičů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…