Šternberk: Do infrastruktury základních škol půjde 24 milionů

09.03.2019 10:37

V pondělí 11. března odstartuje na základních školách ve Šternberku rekonstrukce odborných učeben a tříd pro výuku počítačové gramotnosti. Město Šternberk získalo na projekt s názvem „Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání v ZŠ Šternberk“ dotaci 24 milionů korun z programu IROP Ministerstva pro místní rozvoj.

Šternberk: Do infrastruktury základních škol půjde 24 milionů
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Projekt je zaměřen na rekonstrukci 10 odborných učeben a vybavení dalších 3 učeben ICT ve všech třech šternberských základních školách. Modernizované prostory budou vybaveny novým nábytkem, ICT technikou, učebními a didaktickými pomůckami, budou provedeny související stavební úpravy v učebnách a bude zajištěna bezbariérovost.

Šternberské základní školy v současné době nedisponují dostatečně vybavenými moderními odbornými učebnami, kde by mohla probíhat výuka přírodovědných předmětů, cizích jazyků, informačních technologií a řemeslných oborů. Tyto předměty jsou nyní vyučovány v učebnách, které jsou technicky zastaralé a jejich stav nepodporuje žádané interaktivní řešení. V rámci výuky není umožněn dostatečný prostor pro praktickou výuku, jako jsou experimenty v rámci přírodovědných předmětů, nebo nácviky v rámci jazykových předmětů. Školy nedisponují moderní internetovou sítí: neexistence WIFI, nemožnost připojit další zařízení do sítě, pomalé až téměř nepoužitelné připojení v případě připojení více uživatelů k síti, síť není dostatečně zabezpečena, síť neumožňuje podporu bezdrátových technologií. Školy tak nemohou využívat internetovou síť pro potřeby moderní a interaktivní výuky.

Hlavním cílem řešeného projektu je přispět k zajištění kvalitní výuky odborných předmětů v rámci cizích jazyků, přírodních věd, informačních technologií a řemeslných oborů na všech třech základních školách pro všechny žáky bez rozdílu. Cílem realizace projektu je dále zvýšení motivace u žáků s výukovými problémy, rozvíjení tvořivosti a samostatnosti žáků.

Odborné učebny škol budou modernizovány, proběhnou stavební úpravy, poté budou vybaveny potřebným nábytkem, ICT technologiemi a kvalitními výukovými pomůckami. V rámci projektu budou dále vybaveny tři IVT učebny potřebným zařízením (PC včetně software). Bude vybudován bezbariérový přístup do odborných učeben pro žáky s tělesným omezením; také bude upraveno hygienické zařízení dle podmínek bezbariérovosti.

Projekt bude probíhat ve dvou etapách

V rámci projektu bude zajištěna vnitřní konektivita škol, cílem je bezproblémové a efektivní využití digitálních technologií při výuce, využití moderních výukových metod při vyučování, zajištění bezpečnosti při užívání internetového připojení.

Realizace projektu přispěje k pozitivním změnám ve školách - zvýšení zájmu žáků o cizí jazyky, přírodovědné předměty, informační technologie a praktické vyučování – vaření; ke zlepšení dovedností při práci s moderní informační technikou, rozvoji tvořivosti a samostatnosti žáků s využitím tradičních i netradičních výukových metod a v neposlední řadě ke zlepšení podmínek pro práci s talentovanými žáky, případně zvýšení motivace u žáků s výukovými problémy a rozvoj profesních dovedností pedagogů,

Projekt bude probíhat ve dvou etapách, v první etapě proběhnou stavební úpravy prostor škol, ve druhé etapě bud dodán nábytek a odborné vybavení odborných učeben včetně pomůcek a ICT vybavení. Celkové předpokládané náklady všech částí projektu jsou vyčísleny na 26 milionů korun. Stavební práce ve školách budou prováděny tak, aby co nejméně zasáhly do výuky. Ukončení realizace projektu se předpokládá do konce letních prázdnin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

16:31 Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

Od roku 2009 s daní z nemovitých věcí městské zastupitelstvo nehýbalo. K částečnému navýšení se odho…