Šternberk: Město letos investuje do škol a školských zařízení 43 milionů

01.08.2019 14:47

Více než 43 milionů korun bude v letošním roce investováno do infrastruktury škol a školských zařízení ve Šternberku. Stavební ruch panuje i o prázdninách, a to ve všech základních školách, domě dětí a mládeže, školní jídelně i v mateřských školách.

Šternberk: Město letos investuje do škol a školských zařízení 43 milionů
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

V základních školách finišuje rekonstrukce odborných učeben a tříd pro výuku počítačové gramotnosti, cizích jazyků, přírodovědných předmětů a řemeslných oborů. Město Šternberk získalo na projekt s názvem „Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání v ZŠ Šternberk“ dotaci 24 milionů korun z programu IROP Ministerstva pro místní rozvoj. Projekt je zaměřen na rekonstrukci 10 odborných učeben a vybavení dalších 3 učeben ICT ve všech třech šternberských základních školách. Modernizované prostory budou vybaveny novým nábytkem, ICT technikou, učebními a didaktickými pomůckami, budou provedeny související stavební úpravy v učebnách a bude zajištěna bezbariérovost. V rámci projektu je zajištěna vnitřní konektivita škol, cílem je bezproblémové a efektivní využití digitálních technologií při výuce, využití moderních výukových metod při vyučování, zajištění bezpečnosti při užívání internetového připojení. Celý projekt bude hotový do konce letních prázdnin.

V základních školách byly již letos opraveny kotelny, do kterých bylo investováno 3 200 tisíc korun, v domě dětí probíhá modernizace učeben za téměř 5 milionů korun a oprava slaboproudých zařízení za půl milionu korun.

Ve dvoře základní školy Dr. Hrubého vyrostla přírodovědná učebna za více než 2 300 tisíc korun a na podzim proběhne ještě oprava povrchu běžecké dráhy na hřišti školy.

Hned několik stavebních akcí probíhá také v základní škole na Svatoplukově ulici, mimo modernizace učeben a dílen se rekonstruuje venkovní schodiště a také byl zdemolován již nevyhovující skleník se zázemím.

Školní jídelna Šternberk získala letos nové technologie do školní kuchyně v ulici Komenského za 1 750 tisíc korun, v mateřské škole Komenského je v plánu výměna jídelních výtahů a na Světlově probíhají opravy hracích prvků v zahradě školy.

Na rok 2020 jsou v přípravě další velké investice, např. rekonstrukce tělocvičny ZŠ nám. Svobody a ZŠ Dr. Hrubého, sanace vlhkosti v suterénech základních škol nebo rekonstrukce mateřské školy v ulici Obloukové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…