Strakonice: Pivovar DUDÁK vyrobil o čtvrtinu více Velikonoční zeleného než loni

10.04.2019 18:55 | Zprávy

O více než 25 procent více zeleného piva než loni uvařil sládek strakonického pivovaru Dudák Vlastimil Matej. Pro letošní rok je připraveno více než 200 hektolitrů, loni to bylo o více než 50 hektolitrů méně.

Strakonice: Pivovar DUDÁK vyrobil o čtvrtinu více Velikonoční zeleného než loni
Foto: Strakonice.eu
Popisek: Strakonice

„Jedná se o zelené dvanáctistupňové pivo příjemné, hořké chuti s obsahem alkoholu 4,8 procenta,“ uvádí Matej. S vařením zeleného piva se ve Strakonicích začalo v roce 2015. Tehdy se zde uvařilo 50 hektolitrů.  Od té doby počet uvařených a prodaných hektolitrů zeleného piva více než čtyřikrát narostl. Velikonoční speciál s typickou barvou se nyní rozváží po dudáckých hospodách a restauracích. Od středy 10. dubna se prodává i v litrových, čirých lahvích na pivovarské prodejně a v brněnském distribučním centru pivovaru.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Zdravé školní jídelny a kvalitní výživa od útlého věku

Jsem jedině pro, ale uvědomujete si, že právě zdravou stranu si čím dál víc lidí nemůže dovolit? Vždyť už teď řada rodičů nemá ani peníze na školní obědy, a jestli by byli kvalitnější, což jsem pro, asi by byli i dražší, a tím pádem na ně nebude mít ještě víc lidí. Nebo máte snad řešení? Jaké?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava chce rozšířit síť dobíjecích stanic pro elektro auta

16:09 Jihlava chce rozšířit síť dobíjecích stanic pro elektro auta

Město nabízí soukromým investorům pozemky pro vybudování dobíjecích stanic. Jedná se o lokality u ne…