Šumperk: Městským architektem se stane šumperský rodák

07.11.2019 16:59

O koncepci rozvoje města se bude starat šumperský rodák Štěpán Tomas, který se od ledna stane městským architektem v Šumperku.

Šumperk: Městským architektem se stane šumperský rodák
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Sedmatřicetiletý architekt zvítězil ve výběrovém řízení, kterého se zúčastnilo sedm adeptů. Štěpán Tomas se narodil v Šumperku, nyní má rodinu v Jeseníku, kam dojíždí z Brna, kde pracuje ve společnosti ATX architekti. „V listopadu a v prosinci se budu seznamovat se strukturou a fungováním úřadu, od ledna již zahájím svou činnost naplno. Předpokládám, že pro veřejnost budu k dispozici jeden den v týdnu,“ uvedl Štěpán Tomas.

Jedním z prvních úkolů nového městského architekta bude příprava rekonstrukce domu kultury, koncepce Hlavní třídy, která je přeplněná poutači či změny v územním plánu. „Potenciál města Šumperka je v tom, že by se mohl stát opravdu vstupní branou do Jeseníků a tím i rozvíjet cestovní ruch. Zatím je spíše průjezdním bodem mezi jihem republiky a lyžařskými centry. To bych rád změnil,“ doplnil Štěpán Tomas.

 „Štěpán Tomas byl výběrovou komisí vybrán jednomyslně. V jeho osobě se snoubí znalost problematiky města, mladý pohled na věc i zkušenosti,“ objasnil místostarosta Jakub Jirgl, který by členem vývěrové komise. 

Funkci městského architekta bude Štěpán Tomas vykonávat externě, s objemem zhruba 60 hodin měsíčně. Smlouvu s městem podepíše v nejbližších dnech, v polovině listopadu bude představen vedoucím dotčených odborů městského úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…