Šumperk: Neplánovaný úklid stojí desetitisíce, peníze chybí jinde

19.04.2020 16:01

Město v posledních dnech vydává neplánovaně desetitisíce korun, které pak v rozpočtu scházejí v jiných kapitolách. Prakticky každý den dostává podněty od občanů, kteří upozorňují na nepořádek na nejrůznějších místech ve městě.

Šumperk: Neplánovaný úklid stojí desetitisíce, peníze chybí jinde
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

„Jsou to podle mého mínění zbytečně vynaložené peníze v době, kdy bychom měli spíše šetřit. Stačilo by, kdyby byli lidé zodpovědní a uklízeli si po sobě,“ uvedl šumperský místostarosta Jakub Jirgl.

Pravidelný úklid pracovníci komunálních služeb zajišťují kolem kontejnerů na textil, odkud se snaží především bezdomovci vytahovat oblečení, občané upozorňují na přetékající odpadkové koše na cestě na Bludoveček, na nepořádek v lesích, parcích i na znečištěné a rozbité autobusové zastávky. Na pořádek ve městě se nyní více zaměří městská policie, která bude nekompromisně zasahovat.

„Bohužel se tak děje v době, kdy nás koronavirová krize nutí k úsporám. Za neplánovaný úklid a opravy zastávek jsme již utratili zhruba sto tisíc korun. Tyto peníze jsme mohli využít mnohem smysluplněji, například při údržbě zeleně. Přitom by stačilo, aby si lidé po sobě uklidili, případně nenechávali odpadky v přírodě nebo u přeplněných košů. Když si odnesou prázdnou láhev, plechovku nebo sáček od svačiny domů nebo do popelnice ve městě, nikomu to neublíží. Těm, kdo po sobě uklízejí, moc děkujeme. V současné době to bohužel není samozřejmostí,“ dodal Jakub Jirgl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…