Šumperk: Nový tarif umožní parkovat na půl hodiny

03.12.2021 17:28 | Tisková zpráva

Obyvatelé a návštěvníci Šumperka mohou od 29. listopadu využívat nový parkovací tarif. Lidé budou moci zaparkovat na půl hodiny za deset korun.

Šumperk: Nový tarif umožní parkovat na půl hodiny
Foto: sumperk.cz
Popisek: Náměstí v Šumperku

„Chtěli jsme vyjít vstříc řidičům, kteří si potřebují vyřídit své záležitosti například na poště nebo vyzvednout léky v lékárně, na což jim stačí čtvrthodina. Od 29. listopadu zaplatí za půlhodinové stání desetikorunu, nebudou tak muset hradit celou hodinu za dvacet korun,“ uvedla místostarostka Marta Novotná, jež má na starosti dopravu ve městě.

Na území města je celkem dvaadvacet zón placeného parkování. Za parkování v hlavní parkovací zóně s označením SU1 se platí ve všední dny od 8 do 18 hodin dvacet korun za hodinu. Pouze v zóně Kostelní náměstí s označením SU2 je parkování zpoplatněno ve všední dny od 9.30 do 17 hodin. Nově nyní v obou zónách přibyl půlhodinový tarif za deset korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…