Tábor: Staveniště Centra pro seniory bylo úspěšně předáno

07.11.2019 13:07

Jedna z největších investic města Tábora – Centrum pro seniory v ulici Kpt. Jaroše – může začít. Ve středu 6. listopadu 2019 si stavební společnost Spilka a Říha, která vyhrála výběrové řízení s cenou 207 milionu korun bez DPH, převzala staveniště.

Tábor: Staveniště Centra pro seniory bylo úspěšně předáno
Foto: mesto-tabor.cz
Popisek: Tábor

Staveniště se nachází mezi objektem tzv. Zubatky a areálem Nemocnice Tábor v těsné blízkosti stávajícího domova pro seniory G-centrum. Na místě se sešli zástupci investora, projektanta, stavebního a autorského dozoru, stavební firmy a dalších institucí. Mj. došlo k vytýčení staveniště, určení vjezdové brány.

Realizace začne zhruba v půlce listopadu bouracími pracemi, kdy k zemi padnou bývalé garáže záchranné služby. Jak sdělil Pavel Stolař z městského Odboru investic a strukturálních fondů, stavba potrvá 820 dní, což znamená, že hotova bude v únoru roku 2022.

Nové centrum nabídne pět funkcí a služeb: dům s pečovatelskou službou pro 25 klientů, dům se zvláštním režimem pro 45 klientů s diagnózami stařeckých demencí, sídla sociálních organizací (ČČK, Svaz neslyšících a nedoslýchavých, Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých, dětská skupina), centrální vývařovnu a centrální prádelnu.

V této souvislosti radní města na svém 20. zasedání rozhodli o výběru nejvhodnější nabídky na poskytnutí úvěru na financování výstavby Centra pro seniory do výše 200 mil. Kč, kterou podala ČSOB, a.s. Město oslovilo celkem pět bankovních ústavů. Rada doporučila Zastupitelstvu města schválit smlouvu o poskytnutí úvěru.

Šance na dvě dotace

Rada města zároveň doporučila Zastupitelstvu města schválit podání žádosti o dotaci na investiční akci Centrum pro seniory – objekt Domov pro seniory se speciálním režimem v rámci 3. výzvy dotačního programu Ministerstva práce a sociálních věcí. Radní také schválili podání žádosti o dotaci do výzvy Ministerstva pro místní rozvoj na výstavbu podporovaných bytů v rámci domu s pečovatelskou službou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…