Tábor uvolní na pomoc Ukrajině milion korun

12.03.2022 16:34 | Tisková zpráva

Zastupitelstvo města Tábora schválilo v pondělí 7. března 2022 zásadní usnesení, které reaguje na aktuální válečnou situaci na Ukrajině.

Tábor uvolní na pomoc Ukrajině milion korun
Foto: visittabor.eu
Popisek: Město Tábor, pohled na Staré Město přes Jordán

Součástí usnesení je deklarace, podle níž město Tábor odsuzuje ruský útok na Ukrajinu jako bezprecedentní zásah do integrity svobodné země. Město Tábor je připraveno spolupracovat s Jihočeským krajem a s vládou ČR na řešení migrační krize za účelem pomoci lidem, kteří jsou nuceni opustit své domovy. Město Tábor vyjadřuje jednoznačnou podporu Ukrajině a je připraveno koordinovat pomoc regionálních institucí, spolků, firem i jednotlivců.

Zastupitelstvo města Tábora dále schválilo:

a) poskytnutí daru humanitární organizaci Člověk v tísni ve výši 500 000 Kč na pomoc obyvatelům napadené Ukrajiny na účet SOS Ukrajina
b) poskytnutí daru místní akční skupině MAS Krajina srdce ve výši 100 000 Kč na pomoc obyvatelům napadené Ukrajiny na účet č. 2502135940/2010 vedený u FIO banky. Účet byl zřízen spolkem MAS, který je jedním z přizvaných partnerů do krizového managementu zřízeném městem Tábor pro řešení migrační situace na Táborsku. Sbírka je určena uprchlíkům z Ukrajiny, zejména ženám a dětem, které se ubytují na Táborsku. Finanční prostředky zůstanou v regionu, mají za cíl materiálně stabilizovat rodinu v místě a úspěšně ji integrovat do české společnosti.
c) vyčlenění částky 400 000 Kč na pomoc Ukrajincům přicházejícím do táborského regionu před válečným ohrožením. Rozdělení této částky bude v kompetenci rady města, která ji použije na úhradu hmotné pomoci podle aktuální potřebnosti: jídlo a pití, hygienické a zdravotní potřeby, oblečení a deky, nábytek a vybavení bytů.

„Další naší pomocí je písemná deklarace koordinace humanitárních dodávek do konkrétní oblasti Ivano-Frankivska na západě Ukrajiny jižně od Lvova, která umožní snazší průjezd vozidlům vezoucím na místo táborskou pomoc. O tomto rozhodla mimořádná rada města hned po jednání zastupitelstva, stejně jako o počtu městských bytů, které můžeme nabídnout příchozím. V nejbližších dnech jich bude připraveno sedmnáct. V této situaci nerozhoduje, zda je potřebují táborští, čeští či evropští občané. V těchto dnech je ve jménu důstojnosti a humanity potřebují především lidé v nouzi,“ uvedl starosta Tábora Štěpán Pavlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…