Třebíč: Férově snídat se letos bude doma

21.04.2020 19:33

V sobotu 9. května 2020 se mohou i lidé v Třebíči připojit ke společné snídani na podporu místních farmářů a fairtradových pěstitelů ze zemí Afriky, Asie a Latinské Ameriky. Férová snídaně letos slaví už 10 let pořádání a kvůli koronavirové pandemii bude mít zcela novou podobu. Nebude se jednat o obvyklý komunitní piknik v trávě. Letos budeme férově snídat doma.

Třebíč: Férově snídat se letos bude doma
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Během předchozích ročníků Férové snídaně se lidé scházeli v zahradách, parcích nebo na náměstích. Letos budou fairtradové a lokální potraviny snídat v domácím prostředí se svou rodinou nebo blízkými. Mohou si připravit fairtradový čaj či kávu, bábovku s fairtradovým cukrem nebo müsli s Fairtrade kakaem. To vše mohou doplnit lokálními produkty, jako jsou vajíčka, mléko, mouka, sýry, ovoce a zelenina od místních farmářů.

Lidé se letos kromě snídání mohou zapojit i elektronicky. Pomocí online nástrojů zdůrazní svou podporu, a rozšíří tak povědomí o pěstitelích v online světě. Mohou například na sociálních sítích využívat hashtag #SnidamFerove, účastnit se celorepublikové facebookové události (ZDE) a nebo si na svou profilovou fotografii na Facebooku přidat rámeček Snídám férově (ZDE).

„Loni jsme snídali v trávě v nádherném prostředí u třebíčského zámku. Během dopoledne se nás sešlo téměř 120. Letos bohužel nemůžeme. Smysl akce však zůstává stejný. Měli bychom si uvědomit, že mít základní potraviny není samozřejmost,“ říká koordinátorka akce Iveta Ondráčková ze Zdravého města. V Třebíči akci organizují společně: Zdravé město Třebíč, OA a Hotelová škola Třebíč a Muzeum Vysočiny Třebíč.

Loni férově snídalo v České republice 8189 lidí.

Podrobné informace k letošní snídani jsou průběžně aktualizovány na webových stránkách ZDE či na facebookové stránce ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

7:37 Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

V sobotu 18. května na cyklostezce mezi Městem Touškovem a Kozolupy vyvrcholí projekt DEKA pro Hospi…