Třebíč nabízí snížení nákladů na energie pro domácnosti i podnikatele

02.05.2013 6:31

Přihlaste se na radnici do elektronické aukce.

Třebíč nabízí snížení nákladů na energie pro domácnosti i podnikatele
Foto: rep
Popisek: Třebíč

 

Chcete snížit náklady na domácnost i podnikání? Město pro vás zajistilo příležitost snížit náklady na elektrickou energii a zemní plyn. Za tuto službu nehradíte žádné poplatky. 
 
Za posledních pár let se ceny energií neustále zvyšují. A proto se město Třebíč rozhodlo jít podobným směrem, jako některá další města a obce, a poskytnout svým občanům i podnikatelům možnost zapojit se do elektronické aukce na dodavatele energií. 
 
„Jako první v České republice přišlo s touto službou pro občany město Říčany letos v lednu. Lidé v podstatě nemají jinou možnost, jak výrazněji snížit ceny energií. Proto jsme se rozhodli elektronickou aukci pro všechny zájemce zajistit,“ uvedl místostarosta Pavel Pacal. V Říčanech se to povedlo o 15% v elektrické energii a o 30 % v plynu.
 
Jedná se v podstatě o elektronickou dražbu, ve které dodavatelé přes internet snižují své nabídky a snaží se tak získat zakázku a klienta. Výhodou tohoto způsobu nakupování je průhlednost celého průběhu nákupu a navíc fakt, že dodavatelé o svého klienta férově soutěží. 
 
„Síla každého klienta je v tom, jak velký objem zakázky dodavatelům na trhu nabízí. Čím větší je poptávka, tím lepší ceny samozřejmě mohou dodavatelé nabídnout,“ uvedl Vítězslav Grygar, ředitel společnosti eCENTRE, která aukci na dodavatele v Třebíči bude zajišťovat. 
 
Přihlásit se mohou jednotlivé domácnosti, bytová sdružení i podnikatelé. Pořádající firma pak všechny sdruží, stanoví přesné podmínky, které musejí dodavatelé dodržet, a osloví všechny dodavatele energií na trhu, aby o „balík“ domácností soutěžili v on-line elektronické aukci.  
 
Pro občany i podnikatele je tato služba úplně zdarma. Pořadatelské firmě neplatí za zprostředkování e-Aukce nic ani město. Aukční poplatek zaplatí firmě po ukončení aukce dodavatel, který e-Aukci vyhraje.
 
Chtějí-li se občané či podnikatelé do e-Aukce energie zapojit, je třeba:
Aby podepsali smlouvu s pořadatelskou firmou eCENTRE. Tato smlouva je bezúplatná a definuje práva a povinnosti obou stran.
Aby pořadatelské firmě předali pouze kopii smlouvy se stávajícím dodavatelem elektřiny či zemního plynu, včetně všech případných dodatků, a dále kopii ročního vyúčtování energií a sdělení, jakou formou budou za energie dodavateli platit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: trebic.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…