Trutnov: Nové známky pomohou s hledáním psích mazlíčků

04.11.2020 14:43

Město Trutnov ve spolupráci se společností Zampi, s. r. o., nabízí majitelům psů novou službu. V případě ztráty čtyřnohého mazlíčka jej lze snadněji dohledat díky nové evidenční známce a registraci v programu Zampi pátračka. Služba je poskytována zdarma.

Trutnov: Nové známky pomohou s hledáním psích mazlíčků
Foto: Miloš Šálek
Popisek: Trutnov, Krakonošovo náměstí

Město Trutnov se zapojilo do pilotního projektu s názvem Zampi pátračka. Je tak prvním městem v České republice, které chce pomoci snadněji dohledat majitele ztraceného zvířete díky unikátnímu QR kódu. „Je to zcela jednoduché. Stačí si pořídit novou evidenční známku s QR kódem. V případě, že se pes ztratí, kdokoliv po nacˇteni´ ko´du na svém chytrém telefonu zjisti´ kontaktni´ u´daje na jeho majitele, a to v rozsahu, ktery´ si sa´m majitel zvoli´ při registraci. Nálezce ho tak může napřímo kontaktovat a čtyřnohý miláček se domů vrátí rychleji a bez asistence městské policie či místního útulku pro psy,“ vysvětluje Zdeněk Rinth ze společnosti Zampi, s.r.o.

Zájemce o Zampi pátračku obdrží novou evidenční známku zcela zdarma na Městském úřadě Trutnov, konkrétně na Odboru finančním, kde se provádí registrace psů. „Tuto známku dostanou samozřejmě ti, kteří jdou svého pejska nově zaregistrovat. Stávající majitelé již registrovaných psů se mohou dostavit na městský úřad také a původní evidenční známku vyměnit za novou s QR kódem. Máme modrou variantu pro psy a červenou pro fenky,“ dodává Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Spolecˇneˇ s evidencˇni´ zna´mkou psa obdrzˇi´ majitel te´zˇ informacˇni´ dopis spolecˇnosti Zampi, s. r. o., ve ktere´m se dozví více o mozˇnosti zaregistrovat se do projektu Zampi pa´tracˇka. „Na stránkách www.zampi.cz pak stačí svému pejskovi vytvořit vlastní profil, doplnit informace, které majitel chce, aby se nálezci zobrazily, a pak jen potvrdit aktivaci známky. Registrace je samozřejmě dobrovolna´,“ uzavírá trutnovský starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…