Trutnov chystá otevřít všechna pracoviště mateřské školy a městské jesle

04.05.2020 10:34

Dalším krokem, kterým město Trutnov rozvolňuje opatření zavedená k prevenci šíření onemocnění COVID-19, je otevření všech pracovišť Mateřské školy, Trutnov a Městských jeslí Trutnov.

Trutnov chystá otevřít všechna pracoviště mateřské školy a městské jesle
Foto: Miloš Šálek
Popisek: Trutnov, Krakonošovo náměstí

Město Trutnov přistupuje k dalšímu rozvolnění opatření proti šíření onemocnění COVID-19. Tentokrát se rozhodlo obnovit provoz kompletně všech 11 pracovišť Mateřské školy, Trutnov a městských jeslí. „Město se postupně vrací do normálu, což je velmi dobrá zpráva. Na otevření mateřské školy čekalo mnoho rodičů. I přesto všechny předem prosím, aby dodržovali hygienická a bezpečnostní opaření, kterými je otevření podmíněno,“ říká Ivan Adamec starosta města Trutnova.

Doposud fungovala pouze dvě pracoviště trutnovské mateřské školy, a to M. Gorkého a Novodvorská, která zajišťovala péči o děti ve věku 3-6 let zaměstnanců v profesích vyjmenovaných ve vládním usnesení. Zbylých 9 pracovišť město plánuje otevřít ve středu 6. května. Ve středu z toho důvodu, že v pondělí a úterý (4. a 5. května) zde probíhají zápisy k předškolnímu vzdělávání. „Provoz pracovišť MŠ by měl být zahájen ve standardním režimu, pokud nebudou omezení ze strany Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Pokyny pro fungování MŠ má ministerstvo vydat do 30. dubna,“ vysvětluje Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova. Rodiče pak bližší informace naleznou na stránkách www.mstrutnov.cz

V pondělí 4. května se ve standardním režimu za zpřísněných hygienických a bezpečnostních podmínek otevřou také Městské jesle Trutnov. Otevření 1. stupně základních škol závisí na rozhodnutí vlády, prozatím se předpokládá termín návratu žáků do školních lavic v pondělí 25. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…