Turnov: S námi nejste sami, už patnáct let

04.05.2015 12:14

Rodinné centrum Náruč v Turnově chystá oslavu svých letošních patnáctin. Akce s názvem „S námi nejste sami“ je naplánována na pátek 15. května 2015, kdy si zároveň připomínáme Mezinárodní den rodiny.

Turnov: S námi nejste sami, už patnáct let
Foto: turnov.cz
Popisek: Turnov - S námi nejste sami, ilustrační foto

Samotná oslava vypukne až odpoledne, nicméně již od rána si můžete prohlédnout prostory Náruče během Dne otevřených dveří. Kromě běžného provozu v rodinném centru, které navštěvují především rodiče malých dětí, máte příležitost seznámit se také s činností Centra podpory náhradní rodinné péče.

Po celý den vám zde budou k dispozici sociální pracovnice, jejichž hlavním úkolem je doprovázení rodin, které mají děti v pěstounské péči. Můžete se dozvědět, za jakých okolností se děti do pěstounské péče dostávají, jaké to je, být pěstounem nebo jak se náhradním rodičem stát.

Odpolední program odstartuje v 15:00 hodin. Připraven je průřez aktivitami rodinného centra – začneme pozdravem slunci pod taktovkou lektorky Dětské jógy, dále se můžete těšit na výtvarnou dílnu Šikovných ručiček, během které si namalujete vlastí pohlednici, tělo si protáhnete s kroužkem Tanečky, znalost lidových písniček si oprášíte pod taktovkou lektorky Zpívánek, seznámíte se také s naší Miniškolkou.

Další část oslav bude věnována Bublinkovému šílenství – děti i dospěláci si vyzkoušejí s profesionálním náčiním výrobu bublin od malinkých až po ty obrovské, do kterých se vejde člověk. Vyvrcholením bude překvapení, které samozřejmě neprozradíme.

Během trvání odpoledního programu je připraveno občerstvení – ochutnáte dobroty z Řeznictví a uzenářství Milana Dlouhého, zakousnete je pečivem Pekárny Mikula a zapijete malinovkou Pivovaru Rohozec. Kromě těchto místních firem akci významně podpořil Nadační fond J&T, který pomáhá rozšířit povědomí o náhradní rodinné péče prostřednictvím kampaně Hledáme rodiče.

Oslava se bude konat venku, u Náruče (budova Sokolovny ve Skálově ulici) – v případě nepříznivého počasí se schováme dovnitř. Těšíme se na vás!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: turnov.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…