Týn nad Vltavou: Zabezpečení svahových nestabilit v Podskalí bude dokončeno do podzimu

17.03.2019 15:55

Projekt sanace je kombinací několika technologií. Po odstranění vegetace a volných částí svahu jsou instalovány vysokopevnostní sítě někde doplněné trojdimenzionální matrací, stabilizovány některé velké bloky injektáží či podezdívkou.

Týn nad Vltavou: Zabezpečení svahových nestabilit v Podskalí bude dokončeno do podzimu
Foto: tnv.cz
Popisek: Týn nad Vltavou

Vše je jištěno cca 2 m dlouhými kotvami, jejichž vrtání a instalace je poměrně náročná. Na mírnějších svazích bude uplatněna technologie biopásů, které chrání svah proti erozi, jsou příznivé z hlediska zadržení vody a udržení vegetace na jinak nepříznivých stanovištích.

Název projektu: Zabezpečení skalního svahu – Podskalí, Týn nad Vltavou
Číslo projektu: CZ.05.1.24/0.0/0.0/17_062/0005917

V plném proudu jsou sanační práce na zabezpečení svahových nestabilit v Předním a Zadním Podskalí realizované v rámci projektu Zabezpečení skalního svahu – Podskalí, Týn nad Vltavou, podpořeného z Operačního programu životní prostředí. Jeho hlavním cílem je eliminovat rizika spojená s nestabilními částmi svahů a skal, které hrozí zřícením. Po očištění svahů bylo zjištěno, že v některých místech se jedná o skutečné velké bloky, které by mohly způsobit značné materiální škody či ohrožení zdraví a životů. Ačkoli se zásah po odstranění vegetace jeví jako příliš radikální, ukazuje se jako více než oprávněný. I relativně malý kámen, uvolněný z velké výšky představuje značné nebezpečí. Projekt sanace je kombinací několika technologií. Po odstranění vegetace a volných částí svahu jsou instalovány vysokopevnostní sítě někde doplněné trojdimenzionální matrací, stabilizovány některé velké bloky injektáží či podezdívkou. Vše je jištěno cca 2 m dlouhými kotvami, jejichž vrtání a instalace je poměrně náročná. Na mírnějších svazích bude uplatněna technologie biopásů, které chrání svah proti erozi, jsou příznivé z hlediska zadržení vody a udržení vegetace na jinak nepříznivých stanovištích. Celá akce by měla být dokončena do podzimu letošního roku. Děkujeme za vstřícnost všem majitelům dotčených nemovitostí a omlouváme se za dočasná omezení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…