Uherské Hradiště: Rekonstrukce Masarykova náměstí

14.06.2023 13:33 | Tisková zpráva

Téměř po sedmdesáti letech od poslední úpravy se dostává Masarykovo náměstí do fáze materiální i morální zastaralosti. A protože je nutné se o nejdůležitější veřejný prostor řádně starat, město vyhlásilo architektonicko-urbanistickou soutěž na jeho rekonstrukci.

Uherské Hradiště: Rekonstrukce Masarykova náměstí
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Řešení není snadné, zadání předpokládá několik změn oproti stávajícímu stavu. Nepůjde tedy jen o prosté předláždění, ale počítáme s úpravou dopravy, kdy dojde ke zklidnění pohybu osobních automobilů, bude vytvořen reprezentativní prostor před budovou městského úřadu a kostela sv. Františka Xaverského, čekáme vhodné řešení zeleně a modrozelené infrastruktury, a to ruku v ruce s možností pořádat kulturní a sportovní akce.

Celkově je potřeba připravit náměstí na změnu klimatu, společenské změny a technologicky jej posunout kupředu tak, aby lidem mohlo bezvadně sloužit minimálně dalších 50 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…