Uherské Hradiště: Rekonstrukce Masarykova náměstí

14.06.2023 13:33 | Tisková zpráva

Téměř po sedmdesáti letech od poslední úpravy se dostává Masarykovo náměstí do fáze materiální i morální zastaralosti. A protože je nutné se o nejdůležitější veřejný prostor řádně starat, město vyhlásilo architektonicko-urbanistickou soutěž na jeho rekonstrukci.

Uherské Hradiště: Rekonstrukce Masarykova náměstí
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Řešení není snadné, zadání předpokládá několik změn oproti stávajícímu stavu. Nepůjde tedy jen o prosté předláždění, ale počítáme s úpravou dopravy, kdy dojde ke zklidnění pohybu osobních automobilů, bude vytvořen reprezentativní prostor před budovou městského úřadu a kostela sv. Františka Xaverského, čekáme vhodné řešení zeleně a modrozelené infrastruktury, a to ruku v ruce s možností pořádat kulturní a sportovní akce.

Celkově je potřeba připravit náměstí na změnu klimatu, společenské změny a technologicky jej posunout kupředu tak, aby lidem mohlo bezvadně sloužit minimálně dalších 50 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Schránka v podstavci sochy Lenina ukrývala zakládací listinu i noviny

7:17 Česká Lípa: Schránka v podstavci sochy Lenina ukrývala zakládací listinu i noviny

Téměř třicet sedm let ležela pod kamenným podstavcem sochy V.I. Lenina, která stála v prostranství p…