Ústí nad Labem: Město zvažuje koupi areálu univerzity v ulici Hoření

10.06.2019 17:11

Univerzita nabídla představitelům města svůj areál v ulici Hoření 3083/13 k prodeji. Požadovaná kupní cena je 61 milionů korun.

Ústí nad Labem: Město zvažuje koupi areálu univerzity v ulici Hoření
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Rada města vzala nabídku UJEP na vědomí a nákup areálu předloží zastupitelstvu. Důvodů, proč koupit tuto strategickou nemovitost je podle radních hned několik:

  1. strategická poloha areálu;
  2. funkční využití území dané územním plánem umožňuje v areálu umístit občanskou vybavenost, která v širším okolí chybí a která umožní efektivně využít stávající objekt;
  3. vynikající dostupnost MHD;
  4. prevence před spekulativním nákupem jiné strany;
  5. technická vybavenost;
  6. konferenční a společenské centrum;
  7. výukové prostory;
  8. ordinace lékařů, vazba na případný penzion pro seniory, rehabilitační zařízení — využití stávajících tělocvičen, veřejné stravování (jídelna s kuchyní), servis pro penzion pro seniory, sportovní využití, sociální pobytové a ambulantní služby.

Univerzita využívá prostory areálu do 2. patra. Ubytovací část od 3. do 12. patra je zakonzervována. V případě prodeje bude UJEP nadále využívat stávající prostory v areálu do doby dobudování kampusu univerzity na Klíši (do 2 let). UJEP bude po tuto dobu platit městu roční nájemné ve výši cca 2 100 000 Kč. Jedná se o prosté nájemné bez energií a služeb. V současnosti jsou v budově nájemci s celkovou cenou nájmu 444 tisíc korun za rok a nabízejí se ještě další nepronajaté prostory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…