Ústí nad Labem: Na Severní Terase budou myslivci více lovit divočáky

10.07.2018 18:23

V souvislosti s aktuálně zvýšeným výskytem černé zvěře na sídlišti Severní Terasa se připravuje lov divočáků v této lokalitě a okolí.

Ústí nad Labem: Na Severní Terase budou myslivci více lovit divočáky
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Magistrát města Ústí nad Labem, odbor životního prostředí upozorňuje, že na základě dohody s Mysliveckým spolkem Diana a městskou policií v Ústí nad Labem bude v průběhu následujících letních měsíců probíhat převážně v nočních hodinách individuální lov divočáků v prostoru navazujícím na zástavbu sídliště Severní Terasa. 

Dále v prostoru Severní Terasy proběhne v červenci 2018 tzv. společná naháňka.   Termín naháňky je stanoven na 19. července 2018 (čtvrtek) od cca 8:30 do cca 12:00 hodin. Naháňka proběhne za účasti městské policie a Policie ČR. Účelem naháňky je vyhnat s použitím loveckých psů divočáky z některých ploch přímo v sídlišti (zejména porosty křovin, kde se prasata ukrývají ve dne) a z ploch zeleně navazujících na sídliště (např. mezi ulicí Sociální péče a domovem pro seniory).  Vlastní odlov divočáků bude prováděn mimo zástavbu.

V průběhu naháňky dojde k určitým omezením v přístupu do ploch, kde se budou pohybovat myslivci.  Žádáme proto veřejnost, aby v zájmu vlastní bezpečnosti plně respektovala v době naháňky pokyny městské policie a Policie ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…