Ústí nad Labem: Primátorka svolá zastupitele k pokračování jednání. Znovu se vrátí k podpoře sportu

10.12.2017 6:31

Přerušeno muselo být ve středu pozdě večer jednání 22. zasedání zastupitelstva města, důvodem byl nízký počet přítomných.

Ústí nad Labem: Primátorka svolá zastupitele k pokračování jednání. Znovu se vrátí k podpoře sportu
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Primátorka Věra Nechybová jedná se zastupitelskými kluby o pokračování jednání. „Sejít bychom se mohli ještě před svátky. Je třeba projednat několik bodů, na které se nedostalo a najde-li se shoda, také bychom se mohli vrátit k podpoře sportu, k jejíž schválení chyběl jediný hlas,“ vysvětlila Věra Nechybová.

Pro schválení dotací v oblasti sportu bylo jen osmnáct z přítomných 24 zastupitelů. Ke schválení je potřeba 19 hlasů. Nikdo nebyl proti, ale zdrželi se tři zastupitelé za Pro!Ústí, jeden nezařazený a obě členky klubu Vaše Ústí, z jejichž strany zaznívala nejhlasitější kritika týkajících se údajných problémů s pravidlem de minimis, které upravuje hospodářskou soutěž.

„Jde o peníze nejen pro velké kluby, ale pro financování sportu tisícovek dětí. Problém de minimis není v tomto případě překážkou, to je problém klubů. Máme právní výklady potvrzující, že námi připravené smlouvy chrání město před případnými sankcemi. Ale jde především o zodpovědnost zastupitelů. Pro byli lidé napříč politickým spektrem, ti kteří se zdrželi, ať se zamyslí a vysvětli to svým voličům. Klub Vaše Ústí nyní obviňuje vedení města, že ohrožuje sportování dětí. Je to přesně naopak a obě členky klubu, které jsou zároveň starostkami na Severní Terase a v Neštěmicích by mohly brzy čelit stížnostem občanů svých obvodů, že nejsou peníze na sportování jejich dětí. Věřím, že se to nestane. Podporu pro sport znovu předložím a stihneme ji schválit,“ je přesvědčen první náměstek primátorky Jiří Madar.

Materiál, který zastupitelstvu předložil Jiří Madar, počítal s podporou ve výši 35 milionů korun pro tzv. preferované sporty: fotbal, hokej, basketbal, volejbal a florbal. Jsou to kluby, které hrají v nejvyšší soutěži. Peníze však byly zároveň určeny i pro subjekty, které v těchto odvětvích vychovávají děti a mládež.

Přehled hlasování na zastupitelstvu:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: Poliklinika se mění v moderní a energeticky méně náročnou budovu

10:23 Otrokovice: Poliklinika se mění v moderní a energeticky méně náročnou budovu

Nejenom modernější a komfortnější, ale také energeticky úsporná. To je cíl, ke kterému směřuje Městs…