Ústí nad Labem: S vybavením krizových bytů pomohli hasiči

12.03.2021 15:47

Práce na krizových bytech pro občany v nouzi jsou u konce. Se stěhováním nábytku pomohli dobrovolní hasiči ze Střekova pod vedením starosty sboru Antonína Bauera.

Ústí nad Labem: S vybavením krizových bytů pomohli hasiči
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Nábytek pochází z ústeckých domovů pro seniory. „Jde o vyřazené kousky, které jsou však plně funkční a pro přechodné bydlení naprosto postačí. Chtěl bych střekovským hasičům poděkovat, že se stěhování chopili, moc nám tím i budoucím nájemníkům pomohli. První obyvatelé by tak mohli začít krizové byty využívat už od příštího měsíce, protože jejich kolaudace je již hotova,“ vysvětlil náměstek primátora pro sociální oblast Tomáš Vlach.

V Krásném Březně vznikly pro občany v nouzi dva krizové byty a jeden nájemní byt. Maximální délka bydlení v krizových bytech je stanovena na tři měsíce s možností prodloužení o stejnou délku. Po tuto dobu bude cílem najít ubytovaným jiné vhodné bydlení. Přidělení bytu bude podléhat posouzení odboru sociálních věcí magistrátu města a s nájemníkem bude uzavřena smlouva o ubytování.

Cena rekonstrukce přesáhla tři miliony korun a společně s městem se na ní podílel i Ústecký kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …