V Havířově vzniká nové dopravní hřiště

03.05.2015 11:40

V blízkosti nové okružní křižovatky na Šumbarku staví město dopravní hřiště, které dosud v Havířově chybí.

V Havířově vzniká nové dopravní hřiště
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

"S ohledem na povinné zavedení dopravní výuky dětí v mateřských a základních školách odpovídající dopravní hřiště potřebujeme," uvedl náměstek primátora pro hospodářský rozvoj Ivan Bureš. Do provozu bude uvedeno počátkem letních prázdnin.

Cvičné trasy pro výuku dopravní výchovy, přechody, svislé a vodorovné dopravní značení, světelná signalizace i železniční přejezd, kruhový objezd nebo parkoviště - to vše budou využívat školy, školky, ale i veřejnost nebo klienti autoškol. Součástí dopravního hřiště je i nová správní budova s učebnou pro 36 žáků, sociálním zázemím, pracovnou pro správce, skladem pro kola a koloběžky a vstupní halou. "Správce bude po celou dobu provozu areálu přítomen, dopravní hřiště budou hlídat také kamery," doplnil Bureš.

Délka komunikací dopravního hřiště bude cca 500 metrů. Areál bude nově oplocen, povedou do něj dvě vstupní brány. Děti školek a škol budou k povinné výuce vozit autobusy, které budou moci vjet dovnitř areálu. Hřiště bude opatřeno novou zelení, přibude chodník vedoucí od nové okružní křižovatky. Cena investice je 15,5 milionu korun, městu se podařilo zajistit dotaci z ROP Moravskoslezsko ve výši 85 procent uznatelných nákladů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: havirov-city.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…