Valašské Klobouky: Město podpoří zlepšování vzhledu domů v památkové zóně

13.03.2019 20:51

Snahy o udržování a zlepšování prostředí v památkové zóně podpoří město Valašské Klobouky dotací ve výši 30 % celkových nákladů projektu, nejvýše však 10 tisíc korun. Žádosti je třeba podat do konce května.

Valašské Klobouky: Město podpoří zlepšování vzhledu domů v památkové zóně
Foto: wikipedia
Popisek: Valašské Klobouky

Majitelé nemovitostí ve valašskokloboucké památkové zóně mají v letošním roce opět možnost čerpat příspěvek na jejich rekonstrukci, obnovu, opravu i novostavbu. Město snahy o udržování a zlepšování prostředí v památkové zóně podpoří dotací ve výši 30 % celkových nákladů projektu, nejvýše však 10 tisíc korun. Žádosti je třeba podat do konce května.

„Dotace je určena na částečnou úhradu nákladů na regenerace, rekonstrukce a obnovy domů a k nim přilehlých dlážděných vjezdů nebo plotů. Takové náklady jsou vzhledem k situování nemovitosti v památkové zóně zvýšené, protože ze strany památkového úřadu jsou stavebníkům kladeny požadavky například na volbu materiálů, barevnosti i možného provedení. Loni příspěvku využilo osm žadatelů,“ sdělila starostka Eliška Olšáková.

Mezi stavební práce, které je možné do dotační podpory zahrnout, patří zlepšení a úpravy vzhledu fasád a jejich prvků, střech, klempířských prvků, výplní okenních a dveřních otvorů, vrat, dláždění zpevněných ploch a plotů spojených s předmětnou nemovitostí.

„O dotaci může požádat fyzická i právnická osoba. Příspěvek může žádat také vlastník novostavby, která se nachází v městské památkové zóně,“ informovala Anna Sáblíková, referentka odboru životního prostředí, oddělení školství a památkové péče. Formulář žádosti i podrobnosti o přílohách najdou zájemci ke stažení zde na webu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…