Varnsdorf: Na vyhlídce Hrádek začaly stavební práce, vznikne tam restaurace

01.11.2020 8:38

Vyhlídka Hrádek se bezesporu řadí mezi největší městskou dominantu. Návštěvníkům je ale zpřístupněna pouze vyhlídková věž a sál pro konání výstav a svatebních obřadů. Po rekonstrukci by se na Hrádku měla otevřít restaurace, která tam historicky byla.

Varnsdorf: Na vyhlídce Hrádek začaly stavební práce, vznikne tam restaurace
Foto: varnsdorf.cz
Popisek: Varnsdorf

S rekonstrukcí Hrádku počítalo město již v loňském roce. Bylo však potřeba upravit projektovou dokumentaci tak, aby odpovídala dnešním standardům a investice do budoucí restaurace měla smysl. Stavební práce se tak přesunuly na letošní rok a v městském rozpočtu je na tuto akci připraveno dvacet šest milionů korun.

Rekonstrukce probíhá ve všech patrech budovy. „V současné chvíli probíhají hlavně bourací, demoliční a zemní práce pro inženýrské sítě. Pokládá se kanalizace, jak splašková, tak tuková kvůli kuchyni. To probíhá hlavně v prvním patře. V dalších patrech se odstraňují původní podlahy, v některých místech dělníci narazili na skalní masiv, což práce mírně komplikuje,“ řekl starosta města Roland Solloch.

Anketa

Zaslouží si herec Josef Dvořák státní vyznamenání?

88%
12%
hlasovalo: 17898 lidí

V prvním nadzemním podlaží vzniknou tři restaurační místnosti vzájemně propojené dvoukřídlovými posuvnými dveřmi. V severní části původní budovy budou místnosti hygienických zařízení pro veřejnost a pro kuchaře a obsluhu restaurace, dále úklidová komora pro kuchyň, úklidová komora pro ostatní prostory a malý nákladní výtah. Kuchyň bude umístěna ve stávající severní přístavbě.

V druhém nadzemním podlaží bude stávající kancelář rozdělena na šatnu kuchařů a na provozní místnost současné výstavní síně. Ze stávajícího prostoru schodiště a chodby bude příčkou oddělen prostor pro hygienické zařízení personálu a další prostor pro úklidovou komoru.

Ve třetím nadzemním podlaží bude za stávajícími dveřmi vedoucími z podesty schodiště věže do půdního prostoru vytvořena malá chodba, ze které bude jedněmi dveřmi přístupná nová plynová kotelna a druhými zbývající nevyužívaný půdní prostor.

Stavební práce začaly během září a hotovy by měly být v polovině roku příštího. Kvůli rekonstrukci se také na nezbytně nutnou dobu omezí otevírací doba Hrádku. Ten je od 1. listopadu návštěvníkům uzavřen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…