Vláda ČR navštívila Jihlavu

29.05.2018 11:30

Premiér v demisi se seznámil s problematikou jihlavského letiště a dopravního terminálu.

Vláda ČR navštívila Jihlavu
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Členové Vlády ČR se v pondělí po celý den pohybují po Vysočině. Předseda Andrej Babiš měl v programu mimo jiné zastávku v Jihlavě – Henčově, kde se seznámil s produkcí firmy Zall Jihlavan Airplanes a s problematikou převodu státních pozemků potřebných k vybudování zpevněné plochy letiště.

Následoval přesun na městské vlakové nádraží, které by se mělo proměnit v centrální dopravní terminál. Projekt mu představil náměstek primátora pro investice a dopravu Vratislav Výborný. „Pan premiér přehodnotil svoje dosavadní zkušenosti, jihlavské nádraží označil za nejhorší, co kdy viděl. Mluvil jsem také s ministryněmi Dostálovou i Schillerovou o tom, jaké možnosti do budoucna máme. Dohodli jsme se, že budeme jednat o možnostech dofinancování. Uvidíme, zda tyto osoby zůstanou ve funkcích,“ s ohledem na aktuální politickou situaci hodnotil setkání spíše opatrně náměstek Výborný.

Někteří členové vlády měli oddělený program. Ministr školství v demisi Robert Plaga navštívil Základní školu speciální a Praktickou školu Jihlava. Společně s primátorem města Rudolfem Chloupkem si prohlédli speciální učebny, tvůrčí dílny, odpočinkovou místnost i tělocvičnu. Ministra společně s primátorem provedla po škole, která sídlí na největším jihlavském sídlišti Březinky, její ředitelka Zuzana Šimková. „Při závěrečné debatě jsme s ministrem mimo jiné také řešili novou vyhlášku č. 27/2016 Sb. o speciálním vzdělávání,“ prozradil primátor města.

Vláda zahajovala program na Vysočině už po sedmé hodině ráno návštěvou Vodní nádrže Švihov, následovala návštěva zemědělského družstva Senožaty, Domova Jeřabina Pelhřimov, odpoledne bylo v programu setkání s vedením Kraje Vysočina a představiteli obcí kraje.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …