Vsetín: Odpad můžete odevzdat zdarma, i tak ale vznikají černé skládky

08.12.2021 18:01 | Tisková zpráva

I přesto, že radnice občanům města poskytuje možnost bezplatného odevzdání velkoobjemového odpadu ve sběrných dvorech v Luhu u Kauflandu a v logistickém centru odpadů na Bobrkách, stále se na mnoha místech, především u kontejnerů na komunální odpad, objevují kusy nábytku, matrace, staré WC mísy a podobně. Původci tohoto odpadu svým počínáním hyzdí město a navíc porušují zákon.

Vsetín: Odpad můžete odevzdat zdarma, i tak ale vznikají černé skládky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Veškerý odpad, který není odložen na místo určené obcí (tedy do kontejnerů či sběrných dvorů), je považován za černou skládku. Tou se tedy stávají i nejrůznější kusy nábytku a další velkoobjemový odpad, který se často objevuje u hnízd pro kontejnery. „Městská policie je v těchto případech oprávněna zjistit původce odpadu. Dle zákona je totiž každý povinen odpad nebo movitou věc, kterou předává do obecního systému sběru odpadu, odkládat na určená místa, tedy do kontejnerů nebo sběrných dvorů. Za porušení této povinnosti lze uložit pokutu až 50 tisíc korun,“ uvedl místostarosta Pavel Bartoň s tím, že právě možnost uložit odpad do sběrných dvorů zdarma by měla obyvatele odrazovat od nezákonného počínání. „Občané by neměli být k okolí lhostejní a v případě, že uvidí někoho odkládat velkoobjemový odpad na místa, kam nepatří, měli by tento fakt oznámit na linku městské policie,“ dodal Bartoň.

V případě, že lidé nemají možnost vlastního odvozu, je možné domluvit si jej v Technických službách Vsetín dle jejich ceníku nebo při menším množství, které se vejde na multikáru, v Technických službách města Vsetína za paušální cenu 300 Kč bez DPH. Více informací získáte na webových stránkách www.tsvsetin.cz nebo www.tsvs.cz, případně na telefonních číslech 571 428 894, 731 722 348, resp. 731 521 588. Sběrný dvůr na Bobrkách je přístupný v pracovní dny od 6 do 17.30 hodin, sběrný dvůr u Kauflandu v pondělí až pátek od 8 do 17.30 (do konce roku pouze do 16.00) a v sobotu od 8 do 11.30 hodin.

Městu vznikají likvidací černých skládek v okolí popelnic náklady v řádu statisíců korun ročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…