Vsetín: Rekonstrukce zimáku pokračuje, letos si vyžádá 16 milionů

10.03.2019 14:49

Zimní stadion Na Lapači, který je svatostánkem vsetínského hokeje, prochází již několik let, vždy mezi sezónami, rekonstrukcí. Letošní etapa si vyžádá dalších 16 milionů korun bez DPH. Zahájení stavebních prací je plánováno na duben, jejich ukončení pak nejpozději na konci srpna, aby nebyla omezena příprava především mužského týmu na novou sezónu.

Vsetín: Rekonstrukce zimáku pokračuje, letos si vyžádá 16 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Letošní etapa rekonstrukce zasáhne především tu stranu objektu, kde se nachází hlavní vstup. „Proinvestovat by se zde mělo podle výsledků veřejné soutěže 15,8 milionů korun bez DPH. Zahájení prací předpokládáme na počátku dubna, jejich ukončení pak nejpozději 26. srpna,“ uvedl Tomáš Pifka, místostarosta a jednatel Vsetínské sportovní, která stadion spravuje.

Jako nové budou po dokončení prací šatny pod tribunou na sezení včetně hygienického zázemí, kancelář správce stadionu, místnosti ledařů, elektrorozvodny, dílny elektroúdržby a prostor hlavního vstupu. Dále dojde k úpravám prostoru prodeje vstupenek a hygienického zázemí pro veřejnost v přízemí. V prvním patře bude zrekonstruováno hygienické zázemí pro veřejnost. „Součástí zakázky je samozřejmě, stejně jako v předchozích etapách, výměna veškerých inženýrských sítí, tedy elektrorozvodů, vody, kanalizace, vzduchotechniky a topení. Nový bude také potřebný nábytek,“ doplnil Pifka.

I přes svůj široký rozsah by práce neměly výrazně omezit přípravu mužského hokejového týmu, drobná omezení mohou nastat v přípravě mládežnických družstev a žen, jejichž šaten se bude rekonstrukce dotýkat. Letošní etapa rekonstrukce opět nemusí být poslední. Město totiž dále zvažuje možnost rekonstrukce střešního pláště zimního stadionu.

Historie investic

Krytý zimní stadion Na Lapači byl dostavěn v roce 1985. K jeho postupným opravám dochází už od roku 2009, kdy přešel do majetku města Vsetína. V tomto roce proběhla oprava strojovny chlazení. O rok později došlo na kompletní rekonstrukci strojovny, chladicího zařízení a výměnu mantinelů. S ní byla spojena i výměna střídaček, trestné lavice, boxu časoměřičů, sítí nad ochrannými plexiskly a pořízení nových branek. V roce 2011 následovala rekonstrukce osvětlení a ozvučení.

O pět let později se město pustilo do zásadnějších prací, jejichž cílem je vybudovat sportovní stánek odpovídající současným požadavkům. Rok 2016 přinesl instalaci nového systému chlazení ledové plochy spojenou s položením nové podkladní betonové vrstvy a dodávku dvou světelných tabulí s časomírou, to vše za 10 milionů korun bez DPH. Rok poté následovala rekonstrukce šaten domácích na straně u náhonu, všech bufetů a části hygienického zázemí pod tribunou na stání, a také vybavení šaten. Tato etapa si vyžádala investici 11,5 milionu korun bez DPH. V loňském roce přišla na řadu rekonstrukce druhé části šaten pod tribunou na stání, dalšího sociálního zázemí, vybavení šaten nábytkem a nové nadstřešení střídaček v celkové hodnotě 9,7 milionu korun bez DPH. Kromě toho byl loni za jeden milion korun bez DPH také instalován nový kamerový monitorovací systém uvnitř i vně stadionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…