Vsetín: Školka na Ohradě je jako nová

01.01.2021 14:57

Před několika dny byla dokončena rekonstrukce budovy mateřské školy na Ohradě. Kromě líbivé barevné fasády se dočkala také zateplení či výměny oken, ale i mnoha dalších úprav. To vše by mělo přinést snížení energetické náročnosti objektu.

Vsetín: Školka na Ohradě je jako nová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Zhotovitelem prací se stala na základě výsledků veřejné soutěže společnost Navláčil stavební firma, s. r. o. ze Zlína, která za ně inkasovala necelých devět milionů korun bez DPH. „Město však celá akce stála méně, neboť se nám podařilo získat dotaci z Operačního programu Životní prostředí na části týkající se zateplení a snížení energetické náročnosti objektu ve výši 2,6 milionu korun,“ uvedl starosta Jiří Růžička.

Radnice rekonstrukci školky připravovala tak, aby mohla být zahájena počátkem letních prázdnin a její provoz byl obnoven opět od začátku září. „Tyto termíny se podařilo dodržet, všechny práce nutné pro obnovení provozu byly hotovy na konci srpna, a děti se tak do školičky vrátily v plánovaném termínu,“ dodal místostarosta pro oblast školství Tomáš Pifka s tím, že venkovní práce na plášti budovy, tedy na jeho zateplení a nové fasádě, zhotovitelská firma realizovala v podzimních měsících.

Celá rekonstrukce spočívala ve výměně oken a dveří, zateplení vnějšího pláště objektu a střechy, nové fasádě, v instalaci nuceného větrání pomocí vzduchotechnických jednotek se zpětným získáváním tepla, v zastřešení terasy pomocí zasklené ocelové konstrukce a zateplení její podlahy.

Radost z povedené rekonstrukce školky neskrývala ani její ředitelka Šárka Kotrlová. „Jsme velmi spokojeni. Těší nás, že práce nenarušily chod mateřské školy a mohli jsme tedy v září přivítat děti a zahájit provoz v novém školním roce bez  větších omezení. Všem, kteří se podíleli na  celkovém zvelebení naší budovy, velmi děkujeme,“ řekla Kotrlová.

Budova mateřské školy na Ohradě je tedy jako nová. Její okolí však ještě není zcela podle představ vedení města. Právě proto v příštím roce hodlá vybudovat ke školce novou přístupovou komunikaci, odvodnit a opravit nádvoří a provést potřebné terénní úpravy. „Na zpracování projektové dokumentace i samotné stavební práce máme v rozpočtu připraveny tři miliony korun. Tato částka se však ještě může změnit na základě výsledků výběrového řízení,“ uzavřel místostarosta Pifka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…