Vsetín: Využijte služeb EKISu, které vám poradí s dotacemi

16.06.2017 16:04

Energetické poradenské a informační středisko (EKIS) na Vsetíně, poskytuje pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu ČR zdarma poradenství pro občany, podniky i drobné podnikatele v oblasti úspor energie a zlepšování životního prostředí.

Vsetín: Využijte služeb EKISu, které vám poradí s dotacemi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Čtyři odborní poradci zájemcům zajistí bezplatné poradenství v oblasti zavádění energetických úspor a obnovitelných zdrojů energie,“ připomíná starosta Jiří Růžička s tím, že město Vsetín se podílí na úhradě nákladů za poradenství.

Pracovníci EKIS poradí zájemcům o úsporu energií zejména v oblastech tepelných čerpadel, vytápění, využití odpadního tepla, zateplování budov, cen energií a účtování tepla, dotací, financování projektů, ale i dalších. „V současnosti je u majitelů rodinných domů, ale i bytových domů největší zájem v dotačním programu Nová Zelená úsporám o zateplení, obnovitelné zdroje, nízkoenergetické bydlení, fotovoltaické a solární systémy,“ vyjmenovává vedoucí EKIS Karel Zubek a zmiňuje i další dotační tituly: „Operační program životní prostředí, který je určen pro obce a města, nabízí možnosti úspory energií prostřednictvím zateplení, nízkoemisních zdrojů tepla či fotovoltaických systémů u veřejných budov.“

Majitelé rodinných domů mohou zase využít dotačního programu Dešťovka, který umožňuje domácnostem úsporu pitné vody. Veřejné instituce a podnikatelé si v rámci programu EFEKT mohou zažádat o dotaci na veřejné osvětlení či obnovitelné zdroje a pro bytové domy je určen program IROP, v rámci nějž mohou získat finance na zateplení, obnovitelné zdroje, nízkoenergetické bydlení, fotovoltaické či solární systémy. 

„Pracovníci EKIS jsou připraveni pomoci žadatelům s probíhajícími dotačními programy, proto se v případě potřeby na ně obraťte, a využijte jejich služeb,“ apeluje na fyzické osoby, zástupce státní správy i podnikatele starosta Jiří Růžička.

Kancelář pro konzultace a poradenství se nachází na ulici Jiráskova 701. Konzultační hodiny jsou v pondělí a středu od 10 do 17 hodin, v úterý, čtvrtek a pátek od 10 do 16 hodin. Mimo konzultační hodiny si lze schůzku dohodnout na telefonním čísle 777 238 679.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Další krok v procesu slučování divadla a filharmonie, radní projednali nový název a zřizovací listinu

11:17 Olomouc: Další krok v procesu slučování divadla a filharmonie, radní projednali nový název a zřizovací listinu

Na základě rozhodnutí zastupitelstva připravuje Rada města další kroky v procesu sloučení kulturních…