Vsetín: Využijte služeb EKISu, které vám poradí s dotacemi

16.06.2017 16:04 | Zprávy

Energetické poradenské a informační středisko (EKIS) na Vsetíně, poskytuje pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu ČR zdarma poradenství pro občany, podniky i drobné podnikatele v oblasti úspor energie a zlepšování životního prostředí.

Vsetín: Využijte služeb EKISu, které vám poradí s dotacemi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Čtyři odborní poradci zájemcům zajistí bezplatné poradenství v oblasti zavádění energetických úspor a obnovitelných zdrojů energie,“ připomíná starosta Jiří Růžička s tím, že město Vsetín se podílí na úhradě nákladů za poradenství.

Pracovníci EKIS poradí zájemcům o úsporu energií zejména v oblastech tepelných čerpadel, vytápění, využití odpadního tepla, zateplování budov, cen energií a účtování tepla, dotací, financování projektů, ale i dalších. „V současnosti je u majitelů rodinných domů, ale i bytových domů největší zájem v dotačním programu Nová Zelená úsporám o zateplení, obnovitelné zdroje, nízkoenergetické bydlení, fotovoltaické a solární systémy,“ vyjmenovává vedoucí EKIS Karel Zubek a zmiňuje i další dotační tituly: „Operační program životní prostředí, který je určen pro obce a města, nabízí možnosti úspory energií prostřednictvím zateplení, nízkoemisních zdrojů tepla či fotovoltaických systémů u veřejných budov.“

Majitelé rodinných domů mohou zase využít dotačního programu Dešťovka, který umožňuje domácnostem úsporu pitné vody. Veřejné instituce a podnikatelé si v rámci programu EFEKT mohou zažádat o dotaci na veřejné osvětlení či obnovitelné zdroje a pro bytové domy je určen program IROP, v rámci nějž mohou získat finance na zateplení, obnovitelné zdroje, nízkoenergetické bydlení, fotovoltaické či solární systémy. 

„Pracovníci EKIS jsou připraveni pomoci žadatelům s probíhajícími dotačními programy, proto se v případě potřeby na ně obraťte, a využijte jejich služeb,“ apeluje na fyzické osoby, zástupce státní správy i podnikatele starosta Jiří Růžička.

Kancelář pro konzultace a poradenství se nachází na ulici Jiráskova 701. Konzultační hodiny jsou v pondělí a středu od 10 do 17 hodin, v úterý, čtvrtek a pátek od 10 do 16 hodin. Mimo konzultační hodiny si lze schůzku dohodnout na telefonním čísle 777 238 679.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

20:27 Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

Hlídka městské policie, která v okolí Sídliště Osvobození prováděla kontrolní činnost, si v neděli 2…