Vyškov: Město nechává zastřešit zastávky. Nově v Dukelské

18.10.2019 19:00

Nosná ocelová konstrukce, střecha z polykarbonátu, zadní stěna z kaleného bezpečnostního skla. Nový autobusový přístřešek už slouží cestujícím v Dukelské ulici. Patří tak mezi další zastřešení, která radnice po městě nechává instalovat. V loňském roce se tak zastávka objevila v Brněnské ulici, o rok dříve v Hanácké, v roce 2016 V Brňanech a před čtyřmi roky vyrostla zastávka v Sochorově ulici.

Vyškov: Město nechává zastřešit zastávky. Nově v Dukelské
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Zlepšovat podmínky lidí pro cestování městskou autobusovou dopravou bude radnice i v příštích letech. „Před lety jsme odstranili všechny původní plechové boudy, které už byly pro cestující městskou autobusovou dopravou nevyhovující, za nové moderní přístřešky. V posledních letech se zaměřujeme na místa, kde byla pouze zastávka a přitom ji využívá velké množství lidí. Takže zastřešení vzniká na základě vlastního průzkumu i na základě žádostí obyvatel města. Chceme, aby lidé nastupovali do autobusů z důstojných míst, která budou čistá, moderní a funkční,“ shrnul vyškovský místostarosta Roman Celý.

Rozhodující je rovněž to, zda je místo pozemkově vyřešené, či zda pod ním nevedou inženýrské sítě, nad kterými nemůže přístřešek vyrůst. Autobusové zastávky jsou navrhnuté z jednoduché konstrukce. „Snažíme se volit materiály, které jsou odolné vůči vandalům i klimatickým podmínkám. Výrobce na zadní, případně boční výplně používá kalené bezpečnostní sklo. Kvalita je garantovaná jejich výrobci na základě certifikovaných zkoušek, atestů, technických a bezpečnostních listů. Oblouková střecha z polykarbonátu má zase desky s filtrem proti UV záření, které zajišťují odolnost vůči stárnutí vlivem počasí, zároveň poskytují polostín,“ dodal místostarosta Celý.

V rozpočtu je v posledních letech počítáno na danou oblast s 200 tisíci korunami ročně, záleží na zvoleném typu. Zastávkový přístřešek s oblou střechou v Dukelské ulici pod obchodním centrem stál 193 tisíc korun, loni město do přístřešku v Brněnské ulici investovalo zhruba 133 tisíc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…