Vyškov: Na Masarykově náměstí bude týden stát odběrový covid-bus

07.11.2020 20:06

Mobilní odběrové stanoviště, takzvaný covid-bus, si na vyškovském Masarykově náměstí už brzy odbyde premiéru.

Vyškov: Na Masarykově náměstí bude týden stát odběrový covid-bus
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Ve středu 21. října už sice krátkou zastávku absolvoval, jednalo se ovšem jen o obhlídku vytipovaného prostoru pro přistavení a vyzkoušení konektivity. V daném regionu má odlehčit odběrovým místům.

Elektrobus Fakultní nemocnice Brno takto nově jezdí po celém Jihomoravském kraji. Pomáhat s odběry stěrů na koronavirus bude ve Vyškově od 16. do 20. listopadu vždy od 13.00 do 19.00 hodin. Testovat se nebude v úterý, na které připadá státní svátek. Každý večer se bude autobus vracet do areálu fakultní nemocnice k provedení jeho dezinfekce.

Mobilní stanoviště je vybavené všemi potřebnými pomůckami, obsluhuje ho dokumentátor a dvě zdravotní sestry. Nemocnice v Jihomoravském kraji dělají denně stovky testů, elektrobus jim má s testováním s ohledem na podzimní vlnu respiračních onemocnění pomoci. Personál je schopný zvládnout otestovat jednoho pacienta za tři minuty, denně tak může nabrat stovky vzorků. Stěry se budou provádět pouze u objednaných pacientů poslaných praktickým lékařem nebo krajskou hygienickou stanicí.

Jedná se o akci fakultní nemocnice, k testování na vyškovském náměstí se tak lze objednat výhradně prostřednictvím jejího rezervačního systému, který je na stránkách www.fnbrno.cz pro Vyškov již k dispozici. Nadále je samozřejmě možné objednat se k testování také v Nemocnici Vyškov ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…