Vyškov: Zastupitelé rozdělili neziskovkám přes 7,2 milionu korun

11.03.2019 11:40

Podpora aktivity Muzejního spolku Vyškov v podobě zachování historické památky - sochy P. Marie v Dědicích, oprava dešťových svodů i komínových hlav na objektu vyškovského svazu chovatelů nebo oprava zatékající střechy, šaten a dalších prostor sokolovny pro Sokol Vyškov. Vyškovské zastupitelstvo se na svém zasedání ve čtvrtek 7. března zabývalo přidělením dotací z rozpočtu města.

Vyškov: Zastupitelé rozdělili neziskovkám přes 7,2 milionu korun
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Peníze rozdělilo organizacím podle schváleného Programu města Vyškova pro poskytování dotací v roce 2019. Na úřad přišlo 107 žádostí, podalo je 72 žadatelů, což víceméně kopíruje předchozí roky.

Radní a následně zastupitelé považují podporu ve formě dotací za důležitý nástroj k plnění úkolů rozvoje města. Letos rozdělili víc než v přechozím roce, například v oblasti kultury o 106 tisíc korun, v tělovýchově a sportu o 159 tisíc a v sociální oblasti a zdravotnictví o 242 tisíc víc. „Poskytnutí programových dotací je pro letošek ve výši 7 210 000 korun. Je to o zhruba 520 tisíc korun víc než v předchozím roce,“ oznámila místostarostka Vyškova Karin Šulcová.

Peníze směřují na tyto účely: tělovýchova a sport, kam tradičně přišlo nejvíc žádostí (39); vzdělání a věda, volnočasové aktivity mládeže, protidrogové aktivity a prevence kriminality; kultura; sociální služby (mimo služby registrované), podpora rodin a zdravotnictví; ochrana životního prostředí a požární ochrana. „Kromě těchto peněz jsme schválili rezervu na individuální dotace ve výši 200 tisíc pro případné další žádosti v průběhu roku a rovněž rezervu na podporu talentovaných dětí ve výši 100 tisíc korun,“ připomněla místostarostka Šulcová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…