Vyškov: Zastupitelé rozdělili neziskovkám přes 7,2 milionu korun

11.03.2019 11:40

Podpora aktivity Muzejního spolku Vyškov v podobě zachování historické památky - sochy P. Marie v Dědicích, oprava dešťových svodů i komínových hlav na objektu vyškovského svazu chovatelů nebo oprava zatékající střechy, šaten a dalších prostor sokolovny pro Sokol Vyškov. Vyškovské zastupitelstvo se na svém zasedání ve čtvrtek 7. března zabývalo přidělením dotací z rozpočtu města.

Vyškov: Zastupitelé rozdělili neziskovkám přes 7,2 milionu korun
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Peníze rozdělilo organizacím podle schváleného Programu města Vyškova pro poskytování dotací v roce 2019. Na úřad přišlo 107 žádostí, podalo je 72 žadatelů, což víceméně kopíruje předchozí roky.

Radní a následně zastupitelé považují podporu ve formě dotací za důležitý nástroj k plnění úkolů rozvoje města. Letos rozdělili víc než v přechozím roce, například v oblasti kultury o 106 tisíc korun, v tělovýchově a sportu o 159 tisíc a v sociální oblasti a zdravotnictví o 242 tisíc víc. „Poskytnutí programových dotací je pro letošek ve výši 7 210 000 korun. Je to o zhruba 520 tisíc korun víc než v předchozím roce,“ oznámila místostarostka Vyškova Karin Šulcová.

Peníze směřují na tyto účely: tělovýchova a sport, kam tradičně přišlo nejvíc žádostí (39); vzdělání a věda, volnočasové aktivity mládeže, protidrogové aktivity a prevence kriminality; kultura; sociální služby (mimo služby registrované), podpora rodin a zdravotnictví; ochrana životního prostředí a požární ochrana. „Kromě těchto peněz jsme schválili rezervu na individuální dotace ve výši 200 tisíc pro případné další žádosti v průběhu roku a rovněž rezervu na podporu talentovaných dětí ve výši 100 tisíc korun,“ připomněla místostarostka Šulcová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…