Záchranářskou soutěž Harta vyhráli bruntálští hasiči

17.06.2017 11:21

Soutěž ve vodním záchranářství se konala ve středu 14. června na Slezské Hartě. Zvítězil tým Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje z Bruntálu.

Záchranářskou soutěž Harta vyhráli bruntálští hasiči
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Do devatenáctého ročníku soutěže Harta 2017 se přihlásilo 22 družstev. Zúčastnily se závodníci z celé republiky a dorazily také tři týmy z Polska. „Z Polska přijely tři týmy profesionálních hasičů z měst Prudnik a Glubčice. Nejdále dojeli soutěžit na Bruntálsko hasiči z Chebu. Policie ČR byla letos zastoupena týmy z Frýdku-Místku a Pardubic,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Scénář letošní soutěže byl upravený. Organizátoři pozměnili průběh zkoušky na stanovišti se zdravovědou a závodníci neplavali do cíle s barelem. „Týmy i tak musely doplavat ke svému člunu, plnily ve stanu dva úkoly předlékařské první pomoci, zachraňovaly jednoho tonoucího z vody, házely záchranným pytlíkem a kolem na cíl - tonoucímu člověku, musely opět prokázat dobrou techniku jízdy motorového člunu a ukázat znalosti z lezecké techniky. Do cíle čtyřčlenný tým dopádloval na raftu a donesl ho na souš až do prostoru cíle,“ sdělil Petr Kůdela.

Soutěž vyhrál tým Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje z Bruntálu, druzí skončili hasiči z Karviné a třetí byli policisté ČR ze speciální pořádkové jednotky z Frýdku-Místku.

Na organizaci soutěže se podíleli: HZS Moravskoslezského kraje, Územní odbor Bruntál, Česká asociace hasičských důstojníků, Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje a Vodní záchranná služba Českého červeného kříže Bruntál. Fotogalerie ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …