Záchranářskou soutěž Harta vyhráli bruntálští hasiči

17.06.2017 11:21

Soutěž ve vodním záchranářství se konala ve středu 14. června na Slezské Hartě. Zvítězil tým Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje z Bruntálu.

Záchranářskou soutěž Harta vyhráli bruntálští hasiči
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Do devatenáctého ročníku soutěže Harta 2017 se přihlásilo 22 družstev. Zúčastnily se závodníci z celé republiky a dorazily také tři týmy z Polska. „Z Polska přijely tři týmy profesionálních hasičů z měst Prudnik a Glubčice. Nejdále dojeli soutěžit na Bruntálsko hasiči z Chebu. Policie ČR byla letos zastoupena týmy z Frýdku-Místku a Pardubic,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Scénář letošní soutěže byl upravený. Organizátoři pozměnili průběh zkoušky na stanovišti se zdravovědou a závodníci neplavali do cíle s barelem. „Týmy i tak musely doplavat ke svému člunu, plnily ve stanu dva úkoly předlékařské první pomoci, zachraňovaly jednoho tonoucího z vody, házely záchranným pytlíkem a kolem na cíl - tonoucímu člověku, musely opět prokázat dobrou techniku jízdy motorového člunu a ukázat znalosti z lezecké techniky. Do cíle čtyřčlenný tým dopádloval na raftu a donesl ho na souš až do prostoru cíle,“ sdělil Petr Kůdela.

Soutěž vyhrál tým Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje z Bruntálu, druzí skončili hasiči z Karviné a třetí byli policisté ČR ze speciální pořádkové jednotky z Frýdku-Místku.

Na organizaci soutěže se podíleli: HZS Moravskoslezského kraje, Územní odbor Bruntál, Česká asociace hasičských důstojníků, Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje a Vodní záchranná služba Českého červeného kříže Bruntál. Fotogalerie ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Informace o plánovaném uzavření psího parku není pravdivá

7:04 Mladá Boleslav: Informace o plánovaném uzavření psího parku není pravdivá

V minulém týdnu se na plotě psího parku nedaleko polikliniky Modrá hvězda objevila cedule s informac…