Znojmo: Letní škola s Kolumbem se uskuteční i v příštím roce

05.12.2021 20:33 | Tisková zpráva

Letní škola s Kolumbem je projekt, který se v letošním roce úspěšně rozjel na znojemských školách. Do projektu se zapojilo všech 6 základních škol zřizovaných městem a celkem ho absolvovalo 339 žáků 1. a 2. stupně. První ročník projektu a jeho tematické programy byly zdařilé, proto chce město projekt v příštím roce zopakovat.

Znojmo: Letní škola s Kolumbem se uskuteční i v příštím roce
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Většina ředitelů jej hodnotila jako povedený a vyjádřila se pro pokračování projektu i v následujících letech, a to bez ohledu na to, zda bude školní rok opět poznamenán distanční výukou. „Myslíme, že jsme úspěšně zvládli děti motivovat a zabavit, a zároveň naučit spolupráci a vzájemné pomoci,“ shodli se společně ředitelé zapojených škol.

Vedení města proto rozhodlo, že projekt Letní škola s Kolumbem bude pokračovat i v nadcházejícím roce. Rada města Znojma schválila zařazení finanční podpory projektu ve výši 800 000 korun do rozpočtu města Znojma na rok 2022.

„Projekt vnímáme jako zásadní i v rámci podpory prorodinných aktivit, neboť celá řada rodin si prošla velmi náročným obdobím, kdy se snažily skloubit pracovní proces, běžnou péči o rodinu a nově též vzdělávací podporu svým dětem. Nikdo nevíme, co nám nadcházející rok přinese, ale chceme udělat maximum proto, aby si děti nový rok užily a zároveň měly možnost dohnat školní látku, kterou z důvodu pandemie promeškaly,“ uvedl místostarosta Jan Grois, který má školství ve své kompetenci.

Projekt bude spuštěn v letních měsících, kdy probíhají prázdniny. Zapojení základních škol do projektu bude dobrovolné, a to na základě zaslané žádosti zřizovateli do 31. ledna 2022. Stejně tak bude dobrovolná účast dětí. Zákonní zástupci uhradí poplatek sto korun na den, který bude využit na pokrytí nákladů na stravování.

Bližší informace o organizaci Letních škol 2022 poskytnou rodičům po schválení městského rozpočtu ředitelé jednotlivých škol.

Letní škola s Kolumbem 2021

Projekt vznikl v letošním roce. Jeho cílem bylo posílení sociálních vazeb žáků, zmírnit dopady dlouhodobého distančního vzdělávání, ztrátu motivace, sociální izolaci a následného školního neúspěchu. Kladl se důraz na rozvoj základních gramotností, zapojení pohybových aktivit a odstranění komunikačních bariér před nástupem žáků ve školním roce 2021/2022. Město Znojmo pro realizaci letních škol poskytlo v letošním roce školám potřebnou finanční podporu ve výši 676.069 Kč.

Každá škola se k projektu postavila po svém a pro děti vymyslela zábavný a poučný program, což vyplývá z pozitivního hodnocení nejen rodičů, ale i žáků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…