Znojmo: Projekt Senioři u přechodů hledá posily

12.05.2022 11:38 | Tisková zpráva

Město Znojmo v nadcházejícím školním roce 2022/2023 plánuje i nadále pokračovat s projektem Senioři u přechodů. Aktuálně Městská policie Znojmo hledá dva nové zájemce z řad seniorů s nástupem od září 2022. Noví zájemci budou zajišťovat bezpečnost dětí na přechodech pro chodce na ulici Rudoleckého a Pražská.

Znojmo: Projekt Senioři u přechodů hledá posily
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Senioři v rámci projektu pomáhají dětem bezpečně přecházet silnici na přechodech ve dvanácti lokalitách ve Znojmě. V daných lokalitách hlídají vždy od pondělí do pátku v čase od 7:00 do 8:00 hodin. Odměna za odvedenou práci je 120,-Kč/hodinu.

Přihlášky Městská policie Znojmo přijímá do 15. června a následně vybere vhodné zájemce. Výhodou je zkušenost s řízením vozidel vzhledem k tomu, že by se zájemce měl orientovat v dopravě a mít schopnost předvídání. Následně dojde k zaškolení vybraných seniorů - budou vzděláni v oblasti zdravovědy i pravidel provozu na pozemních komunikacích, vč. zastavování vozidel. Pak získají úřední pověření k tomu, že mohou u přechodů zastavovat vozidla.

Jak se přihlásit

Kontaktní osobou Městské policie Znojmo je Eva Smutná. Na služebně Městské policie Znojmo budou moci senioři vyplnit a rovnou odevzdat přihlášku, či ji odeslat písemně na služebnu na ulici Jana Palacha 2, Znojmo 669 02 anebo ji zaslat naskenovanou na e-mail prechody@mp.muznojmo.cz. Přihláška bude ke stažení ZDE. Informovat se je možné i na tel. čísle: 515 225 555.2

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…