Hejtman Šimek: Z jednoho balíku tedy musíme uspokojit mnohem větší poptávku

03.04.2020 8:52

Do Jihomoravského kraje dorazila ve středu v noci další dodávka osobních ochranných prostředků z centrální distribuce MV ČR. Celkem se jedná o 93 tisíc respirátorů N95, 333 tisíc ochranných roušek.

 Hejtman Šimek: Z jednoho balíku tedy musíme uspokojit mnohem větší poptávku
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (BPP, zvolen za hnutí ANO)

Během čtvrtku byly tyto ochranné prostředky rozděleny a dnes začne jejich distribuce Hasičským záchranným sborem JMK na místa určení. Zdravotnická zařízení, která nejsou příspěvkovými organizacemi kraje, budou kontaktována pracovníky městských úřadů obcí s rozšířenou působností.

„Tyto ochranné prostředky budou opět podle nastavených pravidel rozděleny jak pro nemocnice, soukromá zdravotnická zařízení prostřednictvím obcí s rozšířenou působností, tak i do sociálních služeb. To jsou prioritní oblasti. Musím samozřejmě poděkovat za každou zásilku, ale je nutné říci, že podle rozhodnutí centrálních orgánů v minulých dnech musí nyní kraje tyto ochranné prostředky z centrální distribuce rozdělovat i dalším subjektům. Z jednoho balíku tedy musíme uspokojit mnohem větší poptávku, než tomu bylo například před týdnem. Samozřejmě se s tím musíme vypořádat. Zejména sociální služby již saturujeme mimo jiné z materiálu, který si kraj nakupuje ze svého rozpočtu. Tady chci zmínit, že se i v této době potýkáme s množstvím spekulativních nabídek, a proto vybíráme jen ty, které nabízí ochranné prostředky ověřené a funkční a za pro nás nejlepší cenu. Na druhou stranu bych chtěl moc poděkovat těm, kteří se na kraj obrací s nabídkou darů, a to například v podobě konkrétních ochranných prostředků nebo materiálu. A samozřejmě poděkování patří nejen těm, kteří se podílejí na distribuci ochranných prostředků, na šití roušek a tráví v práci i víkendy, ale našim lékařům, sestrám, pečovatelkám a všem, kteří se starají v těchto nelehkých dobách o pacienty a seniory.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…