Sehnal (APB): Ve vyjádření k terorismu byl prezident Zeman nejrychlejší na světě

18.04.2021 14:10

Do výbuchu muničního areálu ve Vrběticích byli podle zjištění českých bezpečnostních složek zapojeni příslušníci ruské tajné služby, oznámil v sobotu večer premiér Andrej Babiš. Toto bezprecedentní vyjádření v přímém přenosu musíme brát tak, že premiér si je na základě informací, které z titulu své funkce má, uvedeným faktem naprosto jistý.

 Sehnal (APB): Ve vyjádření k terorismu byl prezident Zeman nejrychlejší na světě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal, předseda APB

To podporuje i vyjádření americké ambasády v ČR. „USA stojí při svém stálém spojenci, Českou republikou. Oceňujeme její významné rozhodnutí přivést Rusko k odpovědnosti za jeho nebezpečné jednání na českém území,” uvedla na Twitteru zástupkyně velvyslance Jennifer Bachusová.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části

Na základě toho vyzýváme vrcholné představitele ČR, aby vyvinuli maximální aktivitu k ochraně suverenity naší země.

Když padly 11. září 2001 obě věže Světového obchodního centra v New Yorku po útoku teroristů, reagoval okamžitě tehdejší premiér ČR Miloš Zeman projevem, který obsahoval památnou větu: „S teroristy se nevyjednává, ale bojuje“. A, pokud se nemýlíme, americká televizní stanice CNN to odvysílala jako první vyjádření zahraničního státníka.

Pane prezidente, žádáme Vás, abyste byl i v kauze „Vrbětice“ rychlý a razantní.

Velká Británie v roce 2018 kvůli otravě ruského občana Sergeje Skripala na svém území požádala o svolání mimořádné schůzky Evropské rady. Státy EU na ní koordinovaně vyhostily ruské diplomaty. A v celé záležitosti se jednoznačně postavily za Brity.

Pane premiére, žádáme Vás, abyste požádal o svolání mimořádné schůzky Evropské rady a dosáhl na ní jednoznačné podpory ČR v reakci na „kauzu Vrbětice“.

Pane vicepremiére Hamáčku, ujistěte jednoznačně českou veřejnost, že jste o „kauze Vrbětice“ nevěděl v době plánování cesty do Ruska, v opačném případě Vás žádáme, abyste opustil vládu ČR.

Pane ministře zahraničí Hamáčku, předneste a prosaďte na zítřejší schůzce ministrů zahraničí členských států EU návrh na svolání mimořádné schůzky Evropské rady ke “kauze Vrbětice“.

Aliance pro budoucnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…