ANO Olomouc se zapojilo do akce Ukliďme Česko

17.04.2016 9:17

Dvacet dobrovolníků včetně řady zastupitelů vyslyšelo výzvu místní organizace hnutí ANO v Olomouci a vyrazilo v sobotu ráno vyzbrojeno igelitovými pytly a rukavicemi na úklid břehů Mlýnského potoka v Bezručových sadech a následně podél Moravy ke Klášterními Hradisku.

ANO Olomouc se zapojilo do akce Ukliďme Česko
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Připojili se tak k dobrovolnické akci, která si dala v letošním roce za cíl zapojit do úklidu odpadků a nelegálních skládek 100 tisíc dobrovolníků. V sestavě nechyběl poslanec a kandidát na senátora Milan Brázdil nebo Oto Košta, který se bude jako lídr hnutí ucházet na podzim o post hejtmana Olomouckého kraje. Oba páni doktoři po akci prohlásili, že takové množství injekčních stříkaček a jehel jim rukama za dopoledne neprošlo ani v ordinaci či na záchrance. I tato rizika dobrovolníky čekala.

"Spousta lidí by byla překvapena, co všechno ukrývají houštiny v parcích, není to věru pěkný pohled", popsal svou zkušenost Milan Feranec, předseda oblastní organizace, který musel osobně řešit drobný incident s opilým bezdomovcem, kterému se nelíbilo, že po něm někdo uklízí hromadu jeho odpadků. Více než titul náměstka ministra dopravy v tomto případě zabrala Ferancova robustní postava a temperament rodáka z Východního Slovenska.

"Je to nekonečný boj, například v houštinách kolem Jihoslovanského mauzolea jsme s kolegou Filipem Červinkou nasbírali dva pytle hnusu, a to tam prý technické služby nedávno uklízely," dodává Mirek Žbánek, předseda místní organizace ANO, který má obdobné zkušenosti s bezdomovci a feťáky při  každoročním úklidu Holického lesa.

Velké poděkování na závěr patří všem, kteří možnost slunečné sobotní dopoledne strávit s rodinou či přáteli dobrovolně vyměnili za tuto prospěšnou akci. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.