ANO: Otevřeli jsme novou pobočku v Pardubicích a pořádně to s vámi oslavili

03.05.2014 17:30

Návštěvu kraje perníku jsme nevěnovali jen oslavě otevření nové krajské kanceláře, ale snažili jsme se z ní vytěžit co nejvíc.

ANO: Otevřeli jsme novou pobočku v Pardubicích a pořádně to s vámi oslavili
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Začali jsme besedou v Gymnáziu Dr. Emila Holuba v Holicích, kde lídr kandidátky ANO Pavel Telička vysvětloval studentům, jak přínosné může být vycestovat za studiem a praxí do zahraničí. Dita Charanzová přidala pohled z vlastní zkušenosti o střetu teorie s praxí, který mnohdy člověku přinese pocit deziluze. Pavel Telička téma zahraniční zkušenosti shrnul do sportovního příměru: „Házenkáři nebo hokejisté, kteří stráví v cizině i 20 let, a pak se vrátí, jsou pro nás přínosem, který potřebujeme.“

Jeden z maturantů poté položil otázku: „Když se v zahraničí uchytíme, co nás vlastně bude táhnout zpátky?“ Telička upřímně odpověděl: „Dobrá otázka. To je individuální. Já jsem třeba vždycky věděl, když jsem jel do Bruselu, že se jednou vrátím. Je logické, že spousta z vás tam zůstane, ale i kdyby se vrátilo jen 20%, je to pořád pozitivní.“ Dita Charanzová dodala, že si člověk mnohdy až v zahraničí uvědomí, co ho štve, ale hlavně co ho těší na naší republice a často se právě kvůli těmto věcem chce vrátit.

Ve firmě Retia, a.s., která je úspěšným výrobcem obranných radarů a bezpečnostních produktů, jsme si povídali s generálním ředitelem, panem Ing. Petrem Novákem o zvláštnostech jejich výrobků, které mimo jiné vyváží do jihovýchodní Asie, o absurditě některých dotací nebo potřebě kvalifikovaných zaměstnanců. Retia si zakládá na zodpovědném přístupu a kvalitě, vždy plní své závazky a zboží dodává včas. Už kvůli takovýmto firmám si ČR zaslouží lepší reprezentaci v Evropské unii.

To už se ale ostré sluníčko přehouplo přes poledne a my se vydali na hlavní událost dne – otevření nové krajské pobočky v Pardubicích. Na tiskové konferenci k této příležitosti zazněl dotaz, nakolik bude zastoupení hnutí v EU konformní s vládou v ČR. „S čím budeme konformní, tak především s volebními body ANO,“ poznamenal lídr kandidátky Telička.

Otevření pobočky vyšlo skvěle, lidé se doslova koupali v odpoledním slunci a poslouchali hudbu, pochvalovali si chutné jednohubky i na místě opékané vepřové. Popovídali si s našimi kandidáty do Evropského parlamentu nebo s Martinem Kolovratníkem, poslancem a předsedou volební komise Poslanecké sněmovny.

Po cestě ke stánku na Jindřišské ulici, kde jsme pro vás zdobili perníčky, jsme se ještě spontánně zastavili ve vinotéce Český archiv vín, kde nás pan provozní Radek Bakule s radostí pohostil chutnou růžovou frankovkou (stejně tak s radostí jsme ji koštovali). Bylo totiž třeba, alespoň symbolicky, oslavit ještě jednu významnou událost – Dita Charanzová, trojka naší kandidátky, zrovna měla narozeniny.

U zdobení perníčků před prodejnou Jánoš jsme si příjemně zarelaxovali, také vy jste se u nás zastavovali a ukazovali svoje kreativní dovednosti s perníčky a polevou nebo jen tak na kus řeči. Zaznělo mnoho pozitivních reakcí na činnost hnutí ANO a z toho máme velkou radost! Všem Pardubičákům děkujeme, neváhejte nás navštěvovat na adrese krajské kanceláře: Třída Míru 420, Pardubice (vchod z ulice Bratranců Veverkových)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

7:17 Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

Královéhradecký kraj ocenil významné osobnosti v regionu. Mezi oceněnými je kardinál Dominik Duka, ř…