ANO: Podporovatel Miroslavy Němcové herec Pavelka papouškuje ODS

19.10.2013 16:30

Podporovatel kandidátky ODS Miroslavy Němcové Ondřej Pavelka nedávno natočil video o tom, proč podporuje Miroslavu Němcovou "na premiérku".

ANO: Podporovatel Miroslavy Němcové herec Pavelka papouškuje ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tentokráte se představení Blonďatá bestie odehrávalo na téma soudu s Bártou

Jako podpora mu to přišlo asi málo, tak vzápětí natočil i video další. V něm tvrdí, že lídr hnutí ANO Andrej Babiš lže, když popírá svoji spolupráci s StB.

Jako důkaz mu (stejně jako Miroslavě Němcové a dalším politikům ODS) slouží nepřítomnost lídra hnutí ANO u jednání bratislavského soudu, u něhož právě Andrej Babiš žaluje tamní Ústav paměti národa kvůli tomu, že jeho svazek u StB byl veden neoprávněně.

"Paní Němcová ani pan Pavelka samozřejmě nevědí, o čem mluví. U soudu už jsem byl v červnu a vypovídal jsem. Na stání minulý týden byli předvoláni svědci, kteří nedorazili, proto byl soud odročen na leden. Moje přítomnost nebyla soudem vyžadována. Protože vedu na rozdíl od ODS férovou kampaň, byl jsem mezi voliči," konstatuje Andrej Babiš.

Pavelkovo video se shodou okolností na Novinkách.cz objevilo v den, kdy ANO představovalo na tiskové konferenci jednotlivé kampaně, které jsou proti hnutí v posledních dnech vedeny. Stejně jako ODS pořádá proti hnutí kampaň zřejmě i její další nedávný člen a podle Mirka Topolánka jeden z jejích krajských kmotrů.

Dopis podepsaný Tomášem Hrdličkou nazvaný "Opravdový příběh Andreje Babiše alias agenta Bureše" v těchto dnech dostanou do schránek všechny domácnosti v ČR. "Je příznačné, že na jeho úroveň klesla i celá ODS," dodává Andrej Babiš.

Andrej Babiš podal žalobu k soudu v Bratislavě, kde se snaží očistit své neprávem poškozené dobré jméno. Soudní líčení začalo letos v červnu a má pokračovat příští rok v lednu.

V rámci úplné otevřenosti se Andrej Babiš již dříve rozhodl uveřejnit svoji žalobu v celém rozsahu. Ta poukazuje na to, že spis je nepravdivý, smyšlený a evidentně vykonstruovaný.

Do přímého kontaktu s bývalou Státní bezpečností se Andrej Babiš dostal přibližně třikrát v letech 1980 až 1982, kdy byl předvolán jako zaměstnanec podniku zahraničního obchodu Petrimex Bratislava. Nešlo o žádná utajená setkání, nýbrž vždy o oficiální schůzku vyžádanou ze strany bývalé StB, které vadilo, že Andrej Babiš jako zaměstnanec tehdejšího podniku Petrimex Bratislava odmítal dovážet nekvalitní a nebezpečné fosfáty ze Sýrie. O svazku, který na něj StB vedla, Babiš nevěděl. Nikde také není zaznamenán jeho podpis spolupráce s tehdejší státní bezpečností.

reklama

autor: ANO

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

12:05 Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

Moravskoslezský kraj opět podpořil slevové karty pro seniory a rodiny s dětmi. Senior Pas a Rodinné …