ANO vyloučilo tři své zastupitele v Budějovicích

20.07.2015 10:19

Předsednictvo ANO na svém zasedání vyloučilo z hnutí zastupitele Českých Budějovic Filipa Šmause, Elišku Richterovou a Pavla Matouška. Tito zastupitelé zvolení za ANO hlasovali na konci června spolu s opozicí pro odvolání primátora Jiřího Svobody (ANO) a náměstka primátora za ANO Františka Konečného.

ANO vyloučilo tři své zastupitele v Budějovicích
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

"Porušili stanovy a morální kodex hnutí. Jejich vyloučení doporučily místní, oblastní i krajská organizace. Předsednictvo jejich odvolání jednohlasně potvrdilo," řekla poslankyně a předsedkyně jihočeské krajské organizace Radka Maxová.

Vedení hnutí zároveň třem svým bývalým členům doporučilo, aby se vzdali mandátů zastupitele. Šmaus a Matoušek na zasedání klubu těsně před hlasováním deklarovali, že budou hlasovat spolu s ostatními zastupiteli za ANO, nakonec hlasovali přesně opačně. Richterová z klubu ANO vystoupila už před prvním zasedáním budějovického zastupitelstva.

Hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…