Adam (KSČM): Medializace sporů mezi ČLK a ministerstvem ničemu nepomůže

18.11.2013 18:21

Domnívám se, že celá záležitost, týkající se neúčasti ministra zdravotnictví v demisi Martina Holcáta na víkendovém sjezdu České lékařské komory, je poněkud nešťastná a řešení problémů ve zdravotnictví nijak nepřispívá.

Adam (KSČM): Medializace sporů mezi ČLK a ministerstvem ničemu nepomůže
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Ministerský návrh úhradové vyhlášky sice ekonomické problémy zdravotnických zařízení zcela neřeší, ale jde o první krok ke zlepšení situace. Nelze vyřešit všechno naráz.

Jako největší problém vidím to, že se nesjednocuje platba za výkon v jednotlivých zařízeních. Toto téma bylo předmětem i mé poslední interpelace v předchozím volebním období na tehdejšího ministra zdravotnictví Hegera. Místo toho, aby se problém intenzivně řešil na úrovni České lékařské komory a ministerstva zdravotnictví, tak dochází k medializaci, která ničemu nepomůže. To, že se ministr zdravotnictví odmítl sjezdu zúčastnit, vypovídá i o tom, že příkop mezi oběma institucemi může být hlubší, než se na první pohled zdá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vojtěch Adam - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině