Adam (Úsvit): Má tato vláda vůbec nějakou energetickou koncepci?

14.04.2014 21:11

Postoj kabinetu Bohuslava Sobotky je mi zcela nejasný. Nerozumím motivaci, která k tomu mohla vézt. Nejsem si jistý, zda má tato vláda vůbec nějakou energetickou koncepci.

Adam (Úsvit): Má tato vláda vůbec nějakou energetickou koncepci?
Foto: Úsvit
Popisek: Petr Adam

V nejbližší době je třeba přijmout zásadní politická rozhodnutí, aby na energetickém trhu vůbec byla stabilní situace. Na místě je otázka, co bude s Jadernou elektrárnou Dukovany po roce 2025 a co bude současně i dostavbou Temelína?

Potřeba elektrické energie stále roste, to je prostě fakt a žádná kampaň ekologických aktivistů s tím bohužel nic neudělá. A je naší povinností udělat všechny potřebné kroky k tomu, aby byla zachována energetická soběstačnost České republiky.

Jsme země v mírném podnebném pásu, což není nejvhodnější klima pro solární elektrárny jako jeden z hlavních zdrojů. Nemáme alpské toky, nemáme příboj a ani ideální podmínky pro levnou větrnou energetiku. V tuto chvíli je jediná naše možnost energetika jaderná, a proto nechápu, čím jsou motivovány takové kroky.

Jsme skutečně zemí, kde není možné vypsat transparentní tendr na cokoliv? Nejsme schopni vybrat technicky a ekonomicky nejvýhodnější nabídku? To opravdu úřednictvo a politici musí ze všeho udělat problém táhnoucí se dlouhé roky?

Rok 2025 se blíží. Sice to vypadá, že je daleko, ale prostor pro kvalitní, fundované a logické politické rozhodnutí se nám bude už jen zmenšovat. Proto nám hrozí, že pod tlakem nakonec budeme nuceni přijmout špatné nebo hloupé rozhodnutí. Pojďme všichni společně najít takové řešení, na němž se všichni shodneme a případná příští vláda jej nebude mít tendence opět měnit. Hraje se o budoucnost nás všech.

Mgr. Petr Adam – poslanec hnutí Úsvit za Jihomoravský kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…