Adamec (ODS): Chodník pro pěší i kruhový objezd

20.01.2022 6:34 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k plánovaným dopravním stavbám na Trutnovsku.

Adamec (ODS): Chodník pro pěší i kruhový objezd
Foto: archiv starosty
Popisek: Starosta Trutnova a poslanec za ODS Ivan Adamec

Realizaci klíčových dopravních staveb v Trutnově i ty související v úseku s výstavbou dálnice D11 v regionu Trutnovska jsem projednával se zástupci ŘSD ještě v době, kdy jsem zastával post starosty. 

Anketa

Podporujete plošné testování ve firmách?

13%
hlasovalo: 20677 lidí
Průběh a naplňování dohod či další vývoj mě však zajímá i nadále, a proto jsem se zúčastnil dnešního jednání, kdy na radnici do Trutnova přijel o aktuálním stavu i výhledu na další období jednat Marek Novotný, ředitel krajské správy ŘSD .

Domluvili jsme se na vybudování chodníku pro pěší, a tím zpřístupnění komunikace Elektrárenská a také na tom, že ŘSD letos v březnu zahájí výstavbu kruhového objezdu u bývalé porodnice Na Struze.

Na jaře příštího roku bude ŘSD žádat o stavební povolení pro výstavbu úseku dálnice D11 směrem z Trutnova na hranici s Polskem, která by měla započít v roce 2023.  ŘSD také prověří možnosti, jak v rámci harmonogramu stavby zajistit co nejdřívější zprůjezdnění úseku Poříčí-Střítež, a to i kdyby to mělo být dočasně třeba v režimu po jednom pruhu v každém směru dálnice, čímž bychom zmírnili dopravní nápor a odklonili tranzitní dopravu z Polska.

Další důležitou stavbou bude oprava Špitálského mostu. Dodavatel bude vysoutěžen na jaře příštího roku a koncem téhož roku bude stavba zahájena.

Věřím, že realizace všech výše uvedených staveb dopravě v Trutnově výrazně ulehčí a přinese další zkvalitnění života pro jeho obyvatele. Vývoj a možnosti urychlení, zejména výstavby dálničních úseků D11, budu nadále sledovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…