Andrla (SPR-RSČ): Ochrana zvířat, nebo pro některé jen dobrý byznys?

24.09.2017 12:31

Jako bývalý aktivista jedné nejmenované organizace na ochranu zvířat, jsem se rozhodl, že oslovím všechny organizace, které se zabývají ochranou zvířat, stejně tak i útulky. Zaráží mě však jejich velký nezájem.

Andrla (SPR-RSČ): Ochrana zvířat, nebo pro některé jen dobrý byznys?
Foto: archiv Romana Andrly
Popisek: Roman Andrla

Oslovil jsem drtivou část různých spolků, nadací a útulků v České republice, ale jejich reálný zájem se přidat a společně prosadit to, za co sami léta marně bojují, byl a je na bodu mrazu. PROČ?

U útulků je to přeci jen něco jiného, tam se starají o nemocná a opuštěná zvířata, většina útulků ani nemá dostatek peněz na svůj provoz a jsou závislé na sponzorských darech, ale právě to by měl být pro ně impuls se přidat, podpořit náš program, vždyť by z toho profitovaly i ty útulky, pokud by se nám podařilo s tím přijít do Poslanecké sněmovny, kde je jediné místo k tomu, něco v této zemi změnit, zlepšit!

Nezájem či netečnost něco skutečně změnit? Proč tedy tyto organizace vznikají a fungují? Nebo je to pro některé spolky jen dobrý byznys, kterým pějí ódu na city a empatii citově založeným lidem? Ale když přijde příležitost, tak si ji nechají proklouznout mezi prsty se suchým vyjádřením, že oni jsou apolitičtí a že se tímto směrem ubírat nechtějí. Dokonce mi jedna organizace napsala, že by to bylo zvýhodnění jedné politické strany před druhou. Tak ať mi ukáže jinou politickou stranu, která má bod programu o ochraně zvířat tak propracovaný, je to jen čirý akt zbabělosti a nezájmu!

Po konzultaci s panem PhDr. Miroslavem Sládkem, jsme rozšířili náš bod programu o ochranu zvířat a skutečně jsem měl za to, že mnohé spolky a nadace toto uvítají a následně podpoří. Žádný politický subjekt v této republice takový bod programu nemá a tak jsem si byl téměř jistý, že to tyto organizace uvítají, chytnou se příležitosti něco skutečně změnit ku prospěchu těch nebohých zvířat, tuto možnost nevyužily, a co víc, drtivá část těchto organizací nenašla ani špetku slušnosti odpovědět, byť s negativním výsledkem.

Tak nevím, za co vlastně tyto organizace bojují, čeho chtějí dosáhnout. Jen blázen či naivka si může myslet, že prosadí nějaký propracovanější zákon o ochraně zvířat bez politiky, bez politiků. Pokud si to některé organizace myslí, pak jsou naivnější více, než jsem si myslel.

Některé spolky však odepsaly a svoji podporu našemu programu vyjádřily, slíbily nám u voleb své hlasy a před volbami i jistou osvětu v rámci jejich možností, za což moc děkuji a jsem připraven udělat vše proto, aby se náš program uvedl v platnost co nejdříve.

Všem těmto skvělým lidem patří velké díky!

Ukončil bych to tímto slavným a často používaných mottem:

Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod!

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce