Andrle (Úsvit-NK): Finanční dopady migrace – jeden z možných scénářů

01.12.2015 21:26 | Zprávy

Každý vzdělaný občan ví, že migrace je nákladová, ne však pro konkrétního migranta, ale pro stát a jeho pokladnu.

Andrle (Úsvit-NK): Finanční dopady migrace – jeden z možných scénářů
Foto: Úsvit - Národní koalice
Popisek: Úsvit - Národní koalice

Vzrůstající migrace, v níž se schovávají teroristé (příp. jejich budoucí generace) s sebou nese zvýšené výdaje na ochranu vnitřních hranic, tlak EU na ochranu vnějších hranic a další mandatorní výdaje na státní pokladnu, zvýšené sociální náklady na zajištění a podporu migrantů atd. Tyto a další náklady se ve velkém promítají do státního rozpočtu. Do budoucna se nedá očekávat, že by státy, včetně Česka, dodržovaly smlouvu ,,fiskální pakt“ , kde se státy EU zavázaly udržet deficit státního rozpočtu pod 3%. Státní dluhy jednotlivých států se tedy budou rapidně zvyšovat. To bude mít vliv na zvyšování daní a snižování sociální ochrany stávajícího obyvatelstva. Evropské finanční nástroje jako je např. Stabilizační mechanismus (ESM) nebudou funkční, protože všechny státy EU budou předluženy a tyto mechanismy nepomůžou. Vysoké státní náklady, vysoké daně, předluženost států atd. (stagnace či stagflace) s sebou nese frustraci. Frustrace s sebou nese nepokoje, neklid, demonstrace, převrat a rozbití demokratických principů, na kterých stojíme.

NEDOPUSŤME TOTO, ZABRAŇME NEŘÍZENÉ MIGRACI.

Mgr. Richard Andrle, MBA

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

eurokomisař

Dobrý den, když tak kritizujete potencionální nominanty na eurokomisaře, máte dojem, že ANO to s Jourovou ,,vyhrálo"? Já si třeba nejsem vědom toho, že by pro ČR něco udělala, otázkou taky je, zda je pro nás jako občany tato funkce nějak důležitá, co vlastně ten eurokomisař může udělat, když je to j...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

18:02 Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

Jednou za pět let je občanům EU dána teoretická možnost něco ovlivnit. Ve skutečnosti je to trochu i…