Babiš (ANO): Další vyjednávání by bylo jen ztrátou času

05.11.2017 19:14

Komentář předsedy hnutí ANO na facebookovém profilu k aktuální situaci při vyjednávání o budoucí vládě

Babiš (ANO): Další vyjednávání by bylo jen ztrátou času
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Tenhle měsíc odstartovala zpráva, že naše státní kasa je v přebytku 26,5 miliard. Dokonce i média si všimla, že lepší výběr daní funguje. Je to pro mě aspoň malá satisfakce. Dovolil jsem si jako ministr financí říznout do šedé ekonomiky, zavedl EET, kontrolní hlášení, víc zdanil hazard a donutil poctivěji odvádět daně korporace. A za to sklidil jen samé nadávky a nakonec dostal padáka. Ale přineslo to ovoce, za což jsem rád.

Teď mám plné ruce práce se sestavováním menšinové vlády, protože všechny strany pořád dokola opakují, že s námi do vlády nepůjdou. Pan Fiala z toho teda už couvá a říká, že jsem se prý málo snažil – asi chtěl, abych si před ním kleknul nebo nevím... Když jsem viděl, co říkají do médií a na jednáních, tak je snad každému jasné, že další vyjednávání by bylo jen ztrátou času. Rozhodl jsem se, logicky, sestavit menšinový kabinet. Teď útočí i proti němu. Doufám, že občanům vysvětlí, proč se nechtějí na správě téhle země podílet. Já mám už o devíti ze čtrnácti ministrů jasno.

Politika je o lidech. Rozhodl jsem se, že zajedu do míst, kde nás voliči podpořili nejvíc a osobně jim poděkuju. Taky jsem chtěl vědět, co si myslí o povolební situaci spoluobčané. V Kadani, která byla donedávna baštou ODS, jsme teď dostali 40,6 procent! Dal jsem si s lidmi sraz před kinem a pak jsme šli na pivo. Tam možná padl rekord v selfíčkách.

V Bílině, která bývala zase baštou KSČM, jsme dostali dokonce 40,68 procent! V místním komunitním centru jsme debatovali, pak přišla moc milá paní a dala mi náramek z korálků. Vyrobily ho postižené děti, které se tak učí jemnou motoriku. Paní mi k tomu říká: „Abyste měl šťastnou ruku při sestavování vlády.“ Nosil jsem ho celou dobu.

I když byla fakt kosa, přišlo na Václavské náměstí v Lovosicích (47,18 procent!) neuvěřitelné množství lidí. Bylo jich 700, možná víc… Podepisoval jsem knížky, bylo to jak na rockovém koncertu. Pivo teklo proudem, bohužel svařák došel. V Libochovicích (40,31 procent) jsme zase debatovali v kulturáku. Lidi byli skvělí, to hlavní, co mi neustále říkali, ať se nedáme a udržíme pevné nervy.

Zajel jsem samozřejmě i do Libereckého kraje: Česká Lípa, Nový Bor, Liberec, Jablonec nad Nisou, Hodkovice nad Mohelkou, Turnov, Svijany… Je to domovina našeho živnostníka roku, pekaře a teď už i poslance Jiřího Bláhy, který mě doprovázel. I když jsou dva týdny po volbách, lidi měli obrovský zájem o knížku, podepisoval jsem se, fotili se, debatovali jsme. Já jsem všem děkoval, že nepodlehli mediálnímu nátlaku a neuvěřili lžím.

Teď už zase sedíme s kolegy a řešíme záležitosti nového parlamentu. Chci ale, abyste věděli, že dokud budu v politice, vždycky budu jezdit mezi vás bez ohledu na to, jestli budu nebo nebudu premiér a nepřestanu zjišťovat, co vás trápí a jaké máte názory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…